Be mero žinios naktis Kaune neilgėja

Kauniečiai labai įsižeidžia, kai pasipūtę kitų miestų gyventojai Kauną pavadina degaline tarp Vilniaus ir Klaipėdos.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 30, 2012, 8:48 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:17 PM

Nesuprantu, kodėl reikėtų pykti? Kiekvienam žmogui malonu užsukti į švarią, jaukią ir iš tolo šviečiančią degalinę, kurioje klientas mėgaujasi nepriekaištingu aptarnavimu.

Visai kas kita – sena, nušiurusi ir tamsoje skendinti degalinė, kurią pavyksta rasti tik su navigacijos sistema, o įkaušęs sargas veja atvykėlius šalin ar pataria užsukti rytą.

Kauno valdžiai, regis, yra patrauklesnis pastarosios degalinės įvaizdis. Mat nuspręsta taupant pinigus septyniolikoje miesto gatvių užgesinti kas antrą žibintą.

Užgesintų dar daugiau, tačiau daugelyje gatvių tai padaryti neleidžia techninės galimybės.

Būtų galima pasiūlyti išeitį – kai kurie savivaldybės tarnautojai tikrai nepersidirba, todėl tiesiog galėtų išsukinėti lempas.

Kaip ir gūdžiais 2009-aisiais, tokiu būdu taupomi miesto biudžeto pinigai.

Bet kauniečiai neturėtų pernelyg niurzgėti. Mat yra ir gerų žinių! Savivaldybės kolegija patvirtino, kad naktis šiuo metu ilgėja, todėl leista gatvių žibintams degti pusvalandžiu ilgiau – po 15 minučių rytą ir vakare.

Žinoma, tokiam atradimui būtinai reikėjo šaukti posėdį, nes valdininkai be miesto valdžios pritarimo nesugebėjo susivokti, kad rudenį ir žiemą gatves būtina apšviesti ilgesnį laiką.

Gal kolegija ar meras galėtų paskelbti, kad Kaune prasideda poliarinė diena? Tuomet išvis nereikėtų įžiebti gatvės žibintų.

Kauno valdžiai būtų galima pateikti dar vieną nemokamą patarimą, kaip taupyti: Naujųjų metų naktį užgesinti visus žibintus.

Juk tuo metu mieste ir taip šviesu – nuo fejerverkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: minima Vaiko diena