Globos netekusi N. Venckienė naudojosi dukterėčios pinigais

Į Seimą susiruošusi Neringa Venckienė tris mėnesius neteisėtai ėmė jos dukterėčiai valstybės skiriamą našlaičio pensiją. Tai paaiškėjo antradienį, kai mergaitės mama Laimutė Stankūnaitė nuvyko į vieno miesto Socialinės paramos skyrių tvarkytis dokumentų dėl dukrai priklausančių pinigų.

Tapusi mergaitės globėja N. Venckienė iš valstybės kas mėnesį gaudavo po 520 litų.<br>M. Patašius
Tapusi mergaitės globėja N. Venckienė iš valstybės kas mėnesį gaudavo po 520 litų.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Oct 30, 2012, 8:20 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:48 PM

Moteris buvo nemaloniai nustebusi, kai sužinojo, kad dukrai priklausančius pinigus gaus tik už rugsėjo ir vėlesnius mėnesius, nors dukra su ja gyvena nuo šių metų gegužės 17 d., kai pagaliau buvo įvykdytas Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimas grąžinti mergaitę motinai.

L.Stankūnaitei pradėjus aiškintis kur dingo pinigai už birželį, liepą ir rugpjūtį, paaiškėjo, kad juos pasisavino buvusi mergaitės globėja N. Venckienė, nors jai globos teisės buvo panaikintos tą pačią gegužės 17 d.

Nors L. Stankūnaitės dukrai skiriama našlaičio pensija nėra didelė, vos 250 litų per mėnesį, mergaitės mama yra pasiryžusi iš buvusios globėjos išreikalauti neteisėtai paimtus pinigus. Jei buvusi teisėja negrąžins jų geranoriškai, moteris kreipsis į teismą.

Našlaičio pensija L. Stankūnaitės dukrai pradėta mokėti po jos tėvo Drąsiaus Kedžio mirties.

Po Kauno žudynių beveik septynis mėnesius nuo teisėsaugos slapstęsis D. Kedys buvo rastas negyvas 2010 metų balandžio 17 d.

Nustatyta, kad jo mirtis nebuvo smurtinė. Dviem žmogžudystėmis įtariamas garliaviškis mirė girtas užspringęs savo skrandžio turiniu. Nors jo artimieji bandė įrodyti priešingai, esą D. Kedys buvo kankintas ir nužudytas, N. Venckienės ir jos tėvų žodžius paneigė ne viena atlikta ekspertizė.

Ikiteisminis tyrimas dėl D. Kedžio mirties aplinkybių nustatymo jau baigtas. Vyro artimieji ne kartą skundė prokurorų nutartis, tačiau teismai šiame tyrime padėjo tašką.

N. Venckienė L. Stankūnaitės dukters globėja tapo netrukus po 2009 metais spalio 5 d. Kaune įvykusių žudynių, kai buvo nušauti Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius ir L. Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė.

Prokurorai teigia surinkę neginčijamų duomenų, kad nusikaltimus įvykdė D. Kedys, J. Furmanavičių kaltinęs jo dukters tvirkinimu, o V. Naruševičienę – pardavinėjus savo dukrą mistiniam pedofilų klanui.

Tapusi mergaitės globėja N. Venckienė iš valstybės kas mėnesį gaudavo po 520 litų. Dar po 200 litų jai mokėjo L. Stankūnaitė.

N. Venckienė alimentų iš jos išsireikalavo teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.