Sunaikinta 40 tonų į Lietuvą patekusios nesaugios kiaulienos

Specialioje utilizavimo įmonėje sunaikinta 40 tonų praeitą savaitę į Lietuvą patekusios jau pradėjusios gesti kiaulienos, pranešė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Buvo patikrintos dvi į įmonę atvykusios transporto priemonės su mėsos kroviniu. Iš viso automobiliais buvo atvežta per 40 tonų kiaulienos.<br>V. Balkūnas.
Buvo patikrintos dvi į įmonę atvykusios transporto priemonės su mėsos kroviniu. Iš viso automobiliais buvo atvežta per 40 tonų kiaulienos.<br>V. Balkūnas.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 30, 2012, 12:01 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:17 PM

Klaipėdos VMVT sprendimu 40 tonų kiaulienos iš Danijos buvo uždrausta tiekti į rinką nustačius, kad mėsa vežta nesilaikant temperatūros režimo ir jau pradėjusi gesti. Tyrimas buvo pradėtas gavus UAB „Pajūrio mėsinė“ prašymą įvertinti siūlomos įsigyti atvėsintos kiaulienos krovinio saugą ir kokybę, nes bendrovei įtarimų sukėlė nepagrįstai maža mėsos kaina.

Buvo patikrintos dvi į įmonę atvykusios transporto priemonės su mėsos kroviniu. Iš viso automobiliais buvo atvežta per 40 tonų kiaulienos.

Nustatyta, kad kiaulienos gabalų paviršiai buvo glitūs, padengti lipniu skysčiu, pradėję gesti. Kadangi trūko įrodymų, kad transportavimo metu buvo užtikrinta tinkama krovinio temperatūra bei trūko kitos produktų atsekamumui svarbios informacijos, nuspręsta sustabdyti šių produktų tiekimą į rinką, visa nesaugi kiauliena buvo sunaikinta specializuotoje įmonėje, teigiama VMVT pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.