Darbo partija siūlys „psichologiškai suderintus“ ministrus, žada 1100 litų minimalią algą

Nauja valdančioji koalicija minimalią algą nuo kitų metų padidins iki 1100 litų, pažadėjo Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas. Jis trečiadienį vakare koalicijos partneriams pristatė savą ekonomikos skatinimo planą. Politikas žada, kad padidinta alga „generuos pajamas“ valstybei, todėl toks augimas jos biudžetui nieko nekainuos.

Darbo partija didinti minimalią algą sutiktų tik jei koalicija įgyvendintų V. Uspaskicho ekonomikos generavimo planą.<br>R. Danisevičius
Darbo partija didinti minimalią algą sutiktų tik jei koalicija įgyvendintų V. Uspaskicho ekonomikos generavimo planą.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Oct 31, 2012, 10:01 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:12 PM

„Pristačiau diagramą, kaip daryti įtaką (ekonomiką) padidinus minimalią mėnesinę algą pirmame etape iki 1100 litų. Tikrai dauguma pritarė, gal pora žmonių pasakė, kad reikia paimti statistiką ir paskaičiuoti“, - žurnalistams Seime trečiadienio vakarą sakė politikas po kuriamos koalicijos atstovų susitikimo.

Pasak jo, tiek padidinus minimalią algą įmonėse algų fondas išaugtų tik 3-6 procentais. Šiuo metu, pasak politiko, atlyginimai sudaro tik apie dešimtadalį prekių savikainos.

Šie planai skiriasi nuo socialdemokratų, pagrindinės buriamos koalicijos partijos, pažadų minimalią algą nuo naujųjų metų didinti iki 1000 litų.

„Pristačiau ir kaip veikia rinkos dėsniai, kad būtų suprantama. Todėl, kad pinigai, kurie naudojami, papildomai skatina vartojimą, pajamas, papildomus mokesčius į biudžetą. Todėl dėl žmonių, kurie dirba valstybėje, pakėlus iki 1100 litų pilnai bus padengtas deficitas, kurį reikėtų sumokėti valstybės įmonėse dirbantiems žmonėms“, - sakė jis.

Tačiau Darbo partija didinti minimalią algą sutiktų, tik jei koalicija įgyvendintų V. Uspaskicho ekonomikos generavimo planą. Jį V. Uspaskichas irgi trečiadienį pristatė koalicijai už uždarų durų. Viešai jo detalių žurnalistams politikas neatskleidė, bet neslėpė, kad ketinama keisti kai kuriuos mokesčius.

„Mes neisime ir nei vieno lito nekelsime, jei nebus priimtas paketas veiksmų, kuris iš karto generuos“, - sakė V. Uspaskichas.

Tarp jo plano priemonių - kreditai verslui su valstybės garantija, kompensuojamos kreditų palūkanos, taip pat prekybininkų priežiūra, kad smulkusis verslas galėtų lengviau parduoti savo prekes.

„Ir visa tai būtinai duos naudos. Todėl, kad sumažins kainą. Mums tai svarbu. Labai svarbu. Kad pradėtų dirbti ta gamintojo ir vartotojo grandinė, kad imtų mūsų nacionalinę prekę. O kas paims pelno, nesvarbu. Nes mokesčiai, kurie turi papulti į biudžetą, papuls. Viską padarysime, kad mūsų prekės galutinė savikaina būtų mažesnė, nei importo“, - dėstė V. Uspaskichas.

Politikas žadėjo asmeniškai užtikrinti, kad visi Darbo partijos kandidatai į ministrus būtų psichologiškai suderinti su Algirdu Butkevičiumi, pretenduojančiu tapti premjeru.

„Aš derinsiu kiekvieną mūsų kandidatą, kad atitiktų psichologiškai, kompetentiškai ir žmogiškai, kad jie galėtų normaliai dirbti. Nebūtų jokios antagonijos dirbant viename kabinete“, - žadėjo V. Uspaskichas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.