Varėnos biblioteka tapo avariją padariusio „tvarkiečio“ įkaite

Varėnos gyventojai jau antrą savaitę negali naudotis prie bibliotekos stovinčia knygų grąžinimo dėže. Įtariama, kad į ją įvažiavusį visureigį „Opel” vairavo tuometis kandidatas į Seimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas")

Oct 31, 2012, 7:13 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:45 PM

Iki naujojo Seimo pirmojo posėdžio Varėnos biblioteka stovės lentomis užkalta vitrina ir šalia jos sulankstyta knygų grąžinimo dėže.

Jų negalima remontuoti, nes tai – įkalčiai.

Tik tuomet policijos pareigūnai galės apklausti įtariamąjį – teisinės neliečiamybės saugomą buvusį kandidatą į Seimą ir savivaldybės tarybos narį 28 metų Marių Juškevičių.

Jis pernai pusmetį buvo Varėnos rajono vicemeru.

Nors šis „Tvarkos ir teisingumo” partijos atstovas pirmajame rinkimų ture vienmandatėje Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje tarp penkiolikos kandidatų liko penktas ir į antrąjį turą nepateko, jį kaip kandidatą iki pirmojo Seimo posėdžio tebesaugo teisinė neliečiamybė.

21 tūkstantį litų kainavusią knygų grąžinimo dėžę visą parą stebinti vaizdo kamera spalio 21-osios rytą, 6 val. 20 min., nufilmavo, kaip M. Juškevičiui priklausantis visureigis „Opel” kliudė ją ir, sudaužęs stiklo vitriną, įlėkė į biblioteką.

Po to visureigio „Opel” vairuotojas iš karto nuvažiavo iš įvykio vietos.

Varėniškiai juokauja, kad vairuotojas tikriausiai taip anksti sugalvojo grąžinti knygas bibliotekai ir neišlipdamas iš automobilio bandė įdėti jas į dėžę, bet nepasirinko saugaus greičio.

Toks vyriškio manevras Varėnos bibliotekai kainuos apie 23 tūkstančius litų, tačiau policijos pareigūnai dar neleidžia remontuoti brangios dėžės ir vitrinos, kol nepradėtas šio įvykio tyrimas.

„Administracinė byla tikrai bus išnagrinėta. Įvykiai užfiksuoti, bet vis dar neturime teisės apklausti M. Juškevičiaus, kol jį saugo kandidatui į Seimą suteikta neliečiamybė.

Už tokį administracinį pažeidimą ir pasišalinimą iš įvykio vietos gali būti skirta bauda iki keturių tūkstančių litų ir iki penkerių metų atimta teisė vairuoti automobilį.

Taip pat gresia areštas iki trisdešimties parų”, – sakė Varėnos policijos komisariato viršininkas Gintaras Muliuolis.

M. Juškevičius, kuris savo biografijoje skelbia jau ketverius metus esąs policijos rėmėjas, pats į komisariatą po avarijos neatvyko, o pastaruoju metu nebeatsiliepia į telefono skambučius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.