VMI tiria „vokelius“, kuriuos mokėjo „Balsas.lt“, apklaustas M. Širvinskas

Valstybinė mokesčių inspekcija ėmėsi „vokelių“ „Balsas.lt leidiniuose“ tyrimo. Praeitą savaitę inspekcijai parodymus apie „Balsas.lt leidiniuose“ „vokeliuose“ mokėtas algas davė Marijus Širvinskas, kuris pirmas apie tai prakalbo viešai. Jo žiniomis, šią savaitę parodymus duoda ir kiti žurnalistai, kiti kalbės kitą savaitę.

M. Širvinskas sako, kad kolegos jį giria dėl sprendimo prabilti.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
M. Širvinskas sako, kad kolegos jį giria dėl sprendimo prabilti.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 2, 2012, 3:41 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:39 PM

„Kai „Balsas.lt leidinius“ praeitą savaitę krėtė Darbo inspekcija, mačiau, kad bent vienas jų žurnalistas dirba atsisėdęs prekybos centre. Redakcijos žurnalistams buvo pasakyta išsilakstyti tikrinimo metu. Tačiau be jų laikraštis nebūtų išėjęs, todėl jie turėjo dirbti. Tikėjausi, kad ten dirbantys žurnalistai sukils, tačiau vietoj to jie žeminasi“, - sakė M. Širvinskas.

Šią savaitę M. Širvinskas tris valandas davė parodymus VMI. Jo žiniomis, inspekcija bendravo su dar bent dvejais buvusiais „Balsas.lt leidinių“ žurnalistais. Kitų toje grupėje dirbusių žmonių apklausos vyks kitą savaitę.

„Ministrei Ingridai Šimonytei galiu pasakyti, kad savo žodžių apie „vokelius“ neketinu atsiimti. Nebent kas laikytų į galvą nukreiptą pistoletą“, - sakė M. Širvinskas.

Praeitą savaitę finansų ministrė I. Šimonytė viešai teigė, jog prieš metus patikrinimas „Balsas.lt leidiniuose“ žlugo, nes viešai sukčiavimais skundęsi žurnalistai neva atsisakė bendradarbiauti su teisėsauga.

„Kadangi p. M. Širvinskas pateikė informaciją viešai ir, tikiuosi, savo teiginių neatsisakys, yra pradėtas patikrinimas, apie kurio rezultatus bus galima kalbėti jį pabaigus. Finansų ministerija, nesikišdama į patį patikrinimą, nes tam ir neturi įgaliojimų, procesą neabejotinai stebės ir imsis priemonių, jeigu tai atrodys reikalinga“, - rašė ministrė.

M. Širvinskas sako, kad kolegos jį palaiko: „Kiek žinau, žurnalistai ragino vieni kitus liudyti. Tik tarp tos kontoros „Balsas.lt leidiniais“ darbuotojų palaikančiųjų atsirado labai mažai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.