VRK nusprendė perskaičiuoti kelių apylinkių biuletenius

Biuleteniai bus perskaičiuojami šeštadienį.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-11-02 18:13, atnaujinta 2018-03-15 17:35

Liberalų sąjūdis prašė perskaičiuoti visus biuletenius, tačiau tokiam siūlymui nepritarta. Tuomet paprašyta perskaičiuoti bent negaliojančius biuletenius apylinkėje, kur jų skaičius didžiausias - 77, ir tam pritarta.

Baltijos apygardoje nugalėjo Darbo partijos atstovas Raimundas Paliukas, savo varžovą Liberalų sąjūdžio atstovą Artūrą Šulcą aplenkęs 68 balsais. Liberalai prašymą perskaičiuoti balsus grindė dideliu negaliojančių biuletenių skaičiumi - iš viso apygardoje nustatyti 579 negaliojantys biuleteniai.

Darbo partija prašė perskaičiuoti balsus Plungės-Rietavo apygardoje, kur konservatorius Jurgis Razma 53 balsų skirtumu įveikė „darbietį“ Mindaugą Jurčių. „Darbiečiai“ perskaičiuoti biuletenius prašė vietos apygardos komisijos, tačiau ši tvirtino skundą buvus pavėluotu. VRK neįžvelgė pagrindo nei perskaičiuoti visos apygardos biuletenius, nepalaikė ir siūlymo perskaičiuoti apylinkės, kur rastas didžiausias sugadintų biuletenių skaičius.

Taip pat VRK nusprendė perskaičiuoti dviejų Pajūrio apygardos apylinkių, Alksnynės ir Ateities, visus biuletenius, dar keliose apylinkėse su vietos komisijų nariais išsiaiškinti, kodėl iš viso nėra negaliojančių biuletenių balsuojant iš anksto - ar tai galėjusi būti klaida, ar visi biuleteniai galiojantys.

Perskaičiuoti balsus Pajūrio apygardoje prašo „darbiečiai“, kurių kandidatė Genoveita Krasauskienė pralaimėjo konservatorių atstovui Pranui Žeimiui 48 balsų skaičiumi. Pati kandidatė iš viso prašo anuliuoti rinkimų rezultatus šioje apygardoje.

Šioje apygardoje esama neaiškumų dėl 12 biuletenių, kurie užfiksuoti protokole, bet jų nerasta maiše. Aiškinamasi, ar padaryta klaida pildant protokolą, ar biuleteniai galėjo dingti.

Biuleteniai bus perskaičiuojami šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.