Kedžiai ir A. Skučienė panoro išvysti pačių filmuotą vaizdo medžiagą

Pirmadienis buvo paskutinė diena, kai Drąsiaus Kedžio tėvai Laimutė ir Vytautas Andrius Kedžiai bei jo teta Audronė Skučienė susipažinę su ikiteisminio tyrimo medžiaga, turėjo Panevėžio apygardos prokuratūrai pateikti savo prašymus ar atsiliepimus dėl jiems pareikštų įtarimų.

Pasigrožėti savimi vaizdo juostoje A. Skučienėir L. Kedienė galės iki penktadienio.<br>T. Bauras
Pasigrožėti savimi vaizdo juostoje A. Skučienėir L. Kedienė galės iki penktadienio.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2012-11-05 19:24, atnaujinta 2018-03-15 16:30

Vietoje jų prokurorai sulaukė prašymo pratęsti šį terminą, mat Garliavos istorijos herojai nespėjo susipažinti su byloje esančia vaizdo ir garso medžiaga, kurios didžioji dalis yra jų pačių.

Kaip teigiama Panevėžio apygardos prokuratūrai atsiųstame prašyme, Kedžiai ir A. Skučienė tikina, kad vaizdo ir garso medžiagą jie gavo tik pirmadienį, todėl prašo laiko ją išanalizuoti.

Nors visa vaizdo ir garso medžiaga yra iššifruota ir su ja įtariamieji gali susipažinti skaitydami bylą, prokurorai nusprendė jų prašymą patenkinti.

Pasigrožėti savimi vaizdo juostoje Kedžiai ir A. Skučienė galės iki penktadienio.

Dauguma šios medžiagos yra nufilmuota pačių šeimos atstovų – A. Skučienės sūnaus Tado Skučo bei aršaus D. Kedžio ir jo sesers Neringos Venckienės šalininko Viktoro Narvilo.

Kita medžiaga, su kuria taip panoro susipažinti Kedžiai ir A. Skučienė nėra tiesiogiai susiję su tuo, kas kovo 23 d., kai pirmą kartą buvo bandoma įvykdyti teismo sprendimą paimti mergaitę iš jos globėjos namų, vyko Kedžių namo viduje.

Tai garso įrašai iš Bendrojo pagalbos centro, policijos, greitosios pagalbos.

Jei iki penktadienio prokurorai gaus Kedžių ar A. Skučienės prašymus, jie bus nagrinėjami. Vėliau bus surašytas kaltinamasis aktas ir byla iškeliaus į teismą.

Beje, susipažinti su bylos medžiaga panoro tik A. Skučienė ir jos advokatė, dukterėčia Sonata Žukauskienė.

Kadangi už bylos kopijas reikia mokėti, Kedžius ginantis jų žentas, advokatas Aidas Venckus pareiškė, kad jo ginamieji ikiteisminio tyrimo medžiagą „pasiskolins“ iš A. Skučienės.

Abu Kedžiai ir Garliavos kirpėja baudžiamąją bylą užsidirbo kovo 23 d., kai sutrukdė antstolei Sonatai Vaicekauskienei įvykdyti teismo sprendimą gražinti mergaitę jos mamai Laimutei Stankūnaitei.

Tada L. Kedienė pareiškė, kad vaikas iš jos namų niekur neis. Po šių jos žodžių prasidėjo grumtynės, ant mergaitės užgriuvo abu seneliai bei L. Kedienės sesuo A. Skučienė, kuri sugebėjo susimušti su L. Stankūnaite saugojusiu Kriminalinės policijos biuro pareigūnu.

Jie klykė, rėkė, tampė vaiką, todėl teismo sprendimo vykdymas buvo sustabdytas.

Nors po muštynių su pareigūnu, A. Skučienė visiems aiškino, kad jai buvo praskelta lūpa ir išklibinti dantys, byla buvo iškelta jai, o ne policininkui. Pareigūnas tą pačią dieną parašė pareiškimą, o netrukus jį papildė ir 10 tūkst. litų ieškiniu neturtinei žalai atlyginti.

A. Skučienei yra pareikšti įtarimai dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams ir dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas. Kedžiai kaltinami tik trukdymu antstolei įvykti teismo sprendimą.

Didžiausia galima bausmė už šiuos nusikaltimus laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Parodymų šioje byloje nedavė nei Kedžiai, nei A. Skučienė.

Pirmą kartą į apklausą prokuratūroje A. Skučienė buvo kviečiama liepos pradžioje, tačiau susisiekusi su tyrėjais ji paprašė apklausos laiką kelioms dienoms nukelti ir pažadėjo Panevėžyje pasirodyti kartu su savo seserimi bei jos vyru.

Sutartą dieną Kedžiai prokuratūroje pasirodė, tačiau A. Skučienės prokurorai neišvydo. Ji atsiuntė pranešimą, kad negali atvykti į apklausą, nes jai atlikta kojų venų operacija.

Po to kviečiama į prokuratūrą, Garliavos kirpėja tyrėjams siųsdavo vieną ir tą patį atsakymą – ji serga, atvykti negali.

Nepavykus prisikviesti A. Skučienės į Panevėžį, prokurorai rugpjūčio 6 d. ją patys aplankė namuose, tačiau įteikti įtarimų bei ją apklausti ir vėl nepavyko. Moteris pasiskundė padidėjusiu spaudimu, jai buvo iškviesta greitoji pagalba.

Vėliau tyrėjai bandė A. Skučienę iškviesti į apklausą Kauno policijoje, tačiau šie bandymai ir vėl buvo nesėkmingi. Kantrybės netekusi Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Aurelija Gališanskytė už apklausų ignoravimą moteriai skyrė 2600 litų baudą.

A. Skučienė ją apskundė aukštesniam prokurorui, tačiau šis jos skundą atmetė. Taip pat pasielgė ir Panevėžio miesto apylinkės teismas, kuriam A. Skučienė apskundė aukštesniojo prokuroro sprendimą. Vėliau už melagingos pažymos pateikimą prokurorai Garliavos kirpėjai skyrė dar vieną baudą. Ji ją apskundė, tačiau aukštesnysis prokuroras skundo netenkino.

Tada A. Skučienė baudą apskundė teismui. Jos skundas dar neišnagrinėtas.

Tačiau tai nesutrukdė A. Skučienei kreiptis į savo šalininkus ir prašyti jų pinigų abiem baudoms susimokėti. Toks prašymas pasirodė praėjusią savaitę jos dukterėčios N. Venckienės puslapyje internete.

Rugsėjo 14 d. tapusi kandidate į Seimą, Garliavos kirpėja įgijo teisinę neliečiamybę, tačiau ja džiaugėsi neilgai. Vyriausioji rinkimų komisija panaikino jos imunitetą, todėl spalio 4-ąją A. Skučienė buvo priversta peržengti prokuratūros slenkstį.

A. Skučienė kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministru, konservatoriumi Donatu Jankausku Kauno kaimiškoje apygardoje buvo patekusi į antrą Seimo rinkimų turą, tačiau pralaimėjo didele balsų persvara.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.