Kedžiai su anūke ir toliau galės bendrauti tik laiškais

Drąsiaus Kedžio tėvai Laimutė Kedienė bei Vytautas Andrius Kedys kol kas negalės susitikti su anūke. Taip pirmadienį nusprendė Šiaulių apygardos teismas, išnagrinėjęs jų atskirąjį skundą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo.

Teismui Kedžiai yra nurodę, kad su anūke norėtų matytis kartą per savaitę, kiekvieną pirmadienį, nuo 13 iki 17 val., Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato patalpose.<br>R. Neverbickas
Teismui Kedžiai yra nurodę, kad su anūke norėtų matytis kartą per savaitę, kiekvieną pirmadienį, nuo 13 iki 17 val., Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato patalpose.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Nov 5, 2012, 12:23 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:46 PM

Kedžiai teismą bandė įtikinti, kad jų susitikimai su Laimutės Stankūnaitės ir D. Kedžio dukra turėtų vykti iki teismas išnagrinės jų skundą dėl bendravimo su vaiku nustatymo. Esą jei pasimatymų su mergaite nebus, bus pažeisti tiek vaiko, tiek jų interesai, atsiras žala.

Kaip lrytas.lt sakė Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas, atmesdamas Kedžių skundą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo, teismas akcentavo, kad toks prašymas turi būti argumentuotas, tačiau Kedžių prašyme argumentų pasigesta.

Mergaitės seneliai nepagrindė savo aiškinimų, kad tai, jog jie nemato anūkės, pažeis jų ar vaiko interesus, kokios nepalankios sąlygos atsiras, jei mergaitė kurį laiką nematys Kedžių.

Kedžių atskirąjį skundą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo jau buvo išnagrinėjęs Raseinių rajono apylinkės teismas, tačiau jį atmetė kaip nepagrįstą. Tą patį pirmadienį konstatavo ir Šiaulių apygardos teismas.

Pats Kedžių skundas dėl bendravimo su anūke nustatymo Raseinių rajono apylinkės teisme bus nagrinėjamas lapkričio pabaigoje. Iki to laiko Kedžiai su mergaite ir toliau galės bendrauti tik laiškais.

Teismui Kedžiai yra nurodę, kad su anūke norėtų matytis kartą per savaitę, kiekvieną pirmadienį, nuo 13 iki 17 val., Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato patalpose.

Dėl susitikimų su mergaite Kedžiai rašė skundus ir Kauno miesto vaiko teisių apsaugos tarnybai. Šiems paklausus mergaitės mamos nuomonės, atsakymas buvo neigiamas. L.Stankūnaitė jų prašymą žada svarstyti tik tada, kai bus baigta Kedžių atžvilgiu iškelta baudžiamoji byla.

Kol ši byla neišnagrinėta, jos dukters ir senelių susitikimai yra neįmanomi.

Su mergaite pageidavo susitikti ir jos buvusi globėja N. Venckienė, tačiau jos prašymo L. Stankūnaitė net nesvarstė, mat pagal įstatymus teta nėra priskiriama artimiems giminaičiams.

Kedžiams yra pareikšti įtarimai dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas kovo 23 d., kai pirmą kartą buvo bandoma įvykdyti teismo sprendimą grąžinti mergaitę jos mamai.

Tada L. Kedienė pareiškė, kad vaikas iš jos namų niekur neis. Po šių jos žodžių prasidėjo grumtynės, ant mergaitės užgriuvo abu seneliai bei L. Kedienės sesuo Audronė Skučienė. Jie klykė, rėkė, tampė vaiką, todėl teismo sprendimo vykdymas buvo sustabdytas.

Po šio įvykio baudžiamąją bylą užsidirbo ir A. Skučienė. Jai pareikšti įtarimai dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas bei pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Apklausų vengusi A. Skučienė dabar susipažįsta su bylos medžiaga. Po to jai bus surašyti kaltinimai ir byla keliaus į teismą.

L. Kedienės atžvilgiu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas ir dėl poveikio mažametei.

Jį D. Kedžio mama užsidirbo pernai gruodžio 16 d., kai buvo nuspręsta, jog mergaitė turi gyventi su mama. Tada į Klonio gatvę atvykusiems žurnalistams L. Kedienė ir jos sesuo Audronė Skučienė mergaitės akivaizdoje pasakoje, kad, jei vaikas paklius pas mamą, jis iškart bus parduotas pedofilams, o vėliau nužudytas.

Gali būti, kad Kedžiams bus pradėtas ikiteisminis tyrimas ir dėl jų anūkei rašomų laiškų bei juose daromo poveikio mergaitei.

Kedžiai savo laiškuose anūkę žemina, priekaištauja, kad ši negražiai rašo, kad ne laiku parašo, neatsako į jų visus klausimus bei bando išgauti informaciją apie vaiko gyvenamąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.