V. Tomaševskis iš koalicijos nori gauti tiek pat, kiek ir „tvarkiečiai“

LLRA Seime užsitikrino 8 vietas.

Anot V. Tomaševskio, LLRA galėtų dirbti ir opozicijoje.<br>D. Umbrasas
Anot V. Tomaševskio, LLRA galėtų dirbti ir opozicijoje.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-11-05 18:48, atnaujinta 2018-03-15 16:30

„Sąlygos turi būti vienodos kaip partijos „Tvarka ir teisingumas“. (...) Mes turime panašų mandatų skaičių“, - po partijos tarybos posėdžio žurnalistams pirmadienio vakarą sakė V. Tomaševskis, paklaustas, ar LLRA priims pasiūlymą jungtis prie socialdemokratų, „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ kuriamos koalicijos.

Anot V. Tomaševskio, LLRA galėtų dirbti ir opozicijoje. Jis teigia visa tai praėjusį trečiadienį išsakęs realiausiu pretendentu į premjerus laikomam socialdemokratų lyderiui Algirdui Butkevičiui.

„Pasakėme tą, ką šiandien sakome jums – sąlygos negali būti prastesnės negu vienos iš partijų – „Tvarka ir teisingumas“, ir dar pabrėžėme, kad mes galime dirbti ir opozicijoje – mes nebijome dirbti opozicijoje, mums yra svarbūs būtent programiniai reikalavimai. Mes tokių keletą punktų ir pasakėme ponui Butkevičiui“, - kalbėjo jis.

Pasak LLRA lyderio, partija išsakė reikalavimus dėl didesnio finansavimo vietos keliams bei vyriausybinės programos dėl biokuro gamybos ir naudojimo šilumos ūkyje.

„Tai yra kelių priežiūra - kad vietiniams keliams būtų skiriama žymiai daugiau pinigų, apie 20 proc. nuo visų skiriamų pinigų, kuriuos turi Kelių direkcija - maždaug 50 proc. didesnė suma. Ir vyriausybinė programa perėjimo prie biokuro gamybos ir naudojimo šilumos ūkyje rėmimo, kad būtų sudaryta ir veiktų vyriausybine programa“, - dėstė jis.

„Kituose reikaluose mes galime tartis ir susitarti“, - pareiškė V. Tomaševskis.

Anot jo, pirmadienį apie konkrečius ministrų postus nebuvo kalbėta.

„Mes jokių ministerijų nereikalaujame, mes esame atviri, priimame pasiūlymą sudarinėti valdančiąją daugumą ir dabar priklausys nuo konsultacijų, nuo derybų, kokia forma bus koalicijos, iš kiek partijų – trijų, keturių. Gali būti ir kita koalicija. Aš manau, klausimas yra atviras (...) – tik viena partija gali jaustis laimėtoja: ta, kuri surinko daugiausia rinkėjų balsų“, - kalbėjo V. Tomaševskis.

Neoficialiomis žiniomis, 11 mandatų Seime iškovojusi partija „Tvarka ir teisingumas“ pretenduoja į dvi ministerijas.

„Jeigu mes sudarysime koaliciją, tokiomis pačiomis sąlygomis, kaip viena iš partijų - „Tvarka ir teisingumas“, - klausiamas apie ministrų portfelius, atsakė LLRA lyderis.

V.Tomaševskio teigimu, tarp koaliciją formuojančių partijų ir LLRA sudaryta konsultacijų grupė ir ji dėl koalicijos derasi nuo praėjusios savaitės: „Procesas vyksta, bet mes neturime skubinti įvykių – kaip jau sakiau, mes galime dirbti opozicijoje“.

„Mes netrokštame valdžios bet kokia kaina, mums yra svarbios programinės nuostatos – mums yra svarbu principingai elgtis, mums svarbi sąžininga politika, kurios mes, LLRA, esame etalonu, mes niekad nebuvome įsivėlę į jokius politinius skandalus“, - tvirtino LLRA vadovas.

LLRA Seime užsitikrino 8 vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?