L. Ulevičius siūlo atsistatydinti visai VRK

Vyriausiosios rinkimų komisijos

Anot L. Ulevičiaus, reikia mažinti VRK narių politinę priklausomybę.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Anot L. Ulevičiaus, reikia mažinti VRK narių politinę priklausomybę.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 6, 2012, 3:52 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:07 PM

Anot jo, po Seimo rinkimų atsakomybę turėtų prisiimti visi komisijos nariai.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas stebisi tokia iniciatyva ir teigia, kad L. Ulevičiaus kalbos - jo sąžinės reikalas.

„Aš manyčiau, kad dabartinėje situacijoje geriausias sprendimas būtų visai komisijai in corpore atsistatydinti. <...> Jeigu atsistatydinčiau vienas, iš esmės aš prisiimčiau sau asmeninę kaltę už visą komisiją – tam nematau poreikio“, - per spaudos konferenciją antradienį pareiškė L. Ulevičius.

„Problema, man atrodo, visiems aiški ir suprantama – mes, VRK, neužtikriname demokratinių rinkimų principų in corpore, tai yra bendra sudėtimi“, - dėstė jis.

L. Ulevičius teigia antradienį ketinantis teikti prašymą Seimui svarstyti klausimą dėl pasitikėjimo juo, siūlantis ir visiems VRK nariams kartu kreiptis į Seimą prašant, kad parlamentarai „išspręstų pasitikėjimo situaciją“.

„Aš vis tiek jaučiu atsakomybę asmeniškai, kad ir kaip kolektyvo dalis, už susidariusią situaciją. Todėl aš manau, kad tinkamesnis sprendimas yra kreiptis į Seimo pirmininkę su prašymu, kad Seimas įvertintų ir spręstų pasitikėjimo klausimą. Aš teiksiu prašymą vienasmeniškai. Kol kas nesulaukiau kitų komisijos narių prisijungimo, bet tikrai kviečiu ir juos prisijungti kartu, jeigu susidarys dauguma, tuomet atsiras pagrindas komisijai kreiptis in corpore atsistatydinti“, - aiškino jis.

„Jei komisijos dauguma nemato reikalo, aš manyčiau, kad atsakomybę jaučiantys komisijos nariai turėtų tokį sprendimą priimti asmeniškai“, - teigė L. Ulevičius.

Tuo metu VRK pirmininkas Z. Vaigauskas ironiškai įvertino komisijos nario pasiūlymą.

„Jeigu mūsų kuris nors komisijos narys „pasitrolino“, tai visa komisija eina atsistatydinti?“ - stebėjosi Z. Vaigauskas.

Jis priminė, kad L. Ulevičius viešai žadėjo po Seimo rinkimų atsistatydinti iš VRK, bet dabar ragina visą komisiją pasitikrinti pasitikėjimą.

„Tai jis žadėjo atsistatydinti ar tik „pasitrolino“? - ironizavo Z. Vaigauskas. - L. Ulevičiaus pasisakymai yra jo sąžinės reikalas.“

L. Ulevičiaus nuomone, VRK nesugebėjo užkirsti kelio įstatymo pažeidimams - tyrimai buvo arba pavėluoti, arba per lėti. Komisija taip pat, anot jo, nesugebėjo tinkamai įvertinti bandymų papirkti, deramai neįvertino balsų pirkimo kalėjimuose skandalo, o esą nemaža dalis komisijos narių turi interesų konfliktų, dalis VRK narių yra „Darbo partijos simpatikai“, vieningai darantys įtaką komisijos sprendimams.

Anot L. Ulevičiaus, reikia mažinti VRK narių politinę priklausomybę - naikinti politinių partijų teisę tiesiogiai deleguoti narius, taip pat didinti VRK narius deleguojančių institucijų skaičių.

Parlamentaras „darbietis“ Vytautas Gapšys kaltina L. Ulevičių, kad šis į jo paskyrą socialine tinkle „Facebook“ atsiuntęs žinutę provokavo vykdyti neteisėtą veiklą darant įtaką aplinkos ministrui. Dėl to parlamentaras kreipėsi ir į prokurorus, tyrimą dėl L. Ulevičiaus elgesio pradėjo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

„Labas, yra vienas klausimas ir pats gali turėti atsakymą. Kaip žinia, su kolegomis esam laimėję AM ryšių su visuomene konsultacijų konkursą ir paslaugų teikimas baigsis tik kitų metų birželį, todėl neišvengiamai teks dirbt ir su nauju ministru. Galbūt jau apytiksliai yra aišku, kas tai galėtų būti? Nes yra rizika, kad nueinantis gali imtis neadekvačių sprendimų dėl viešinimo priemonių/biudžetų ir reikia/galima būtų tam užkirsti kelią. Jeigu reikia - galim susitikt gyvai ir pakalbėt plačiau apie tai, bet reikėtų pernelyg nedelst“, - tokią žinutę nuo V. Ulevičiaus gavo V. Gapšys.

L. Ulevičius tvirtina taip provokavęs Seimo narį, siekdamas įvertinti, ar V. Gapšys „užkibs“ ant metamo kabliuko.

Aplinkos ministerija pranešė nutraukianti sutartį su bendrove, teikiančia viešųjų ryšių konsultacijų paslaugas. Šiuos darbus pagal jungtinės veiklos sutartį atliko viešųjų ryšių konsultantas L. Ulevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.