Lietuviai JAV buvo sumušti dėl savo tautybės (video)

Dviem lietuviams, studijuojantiems JAV Jutos universitete, Helovino vakarėlis baigėsi ligonine. Lietuviai teigia buvę sumušti dėl savo tautybės, rašo fox13now.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-06 12:40, atnaujinta 2018-03-15 16:17

Vaikinai sakėsi buvę žiauriai sumušti 8-10 žmonių gaujos prie namo netoli Jutos valstijos kongreso rūmų Solt Leik Sityje. Pasak jų, per vakarėlį vienas vaikinas prisikabino ir norėjo muštis tik dėl jų tautybės.

„Vaikinas pradėjo kalbėti, kad Amerika yra geriausia šalis, ir kad jie subombarduos mažą mūsų šalį ir visą šitą mėšlą, bet mes bandėme ignoruoti jo žodžius“, - pasakojo vienas iš nukentėjusių lietuvių, nepanorusių atskleisti savo tapatybės.

Pasak nukentėjusiojo, per vakarėlį į juos buvo mėtomos alaus skardinės. Kai jiedu pabandė išeiti iš namo, buvo užpulti.

„Mano draugas gynėsi, nes jie jį stumdė ir visi sušoko, kai mes bandėme išeiti, - pasakojo lietuvis. - Kai išėjome, mus užpuolė aštuonių žmonių grupė su ginklais.“

Vienas lietuvis nuo smūgio į galvą su beisbolo lazda patyrė smegenų sukrėtimą. Jo draugas pateko į ligoninę, gavęs smūgį į veidą kastetu. Net ir po kelių dienų jis vis dar negali atmerkti vienos akies.

Lietuviai sako atpažinę kai kuriuos iš užpuolikų. Jie sakosi atsekę jų pavardes per „Facebook“ ir perdavę informaciją policijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.