Niurgzlius paklaidina ne tik tamsa

Kai užgriūva ankstyvos sutemos – nors kauk. Net televizija – ne visiems išsigelbėjimas. Tokie verkšlena: į teatrą negaliu patekti, nes tiesiog negausiu bilietų. Bet, pasirodo, pastarieji – pasenusio mito aukos.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Oginskaitė

Nov 6, 2012, 7:26 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:25 PM

Antai spalio pradžioje atstumtaisiais jautėsi tie, kurie nepamatė „Sirenų” spektaklių, ypač to vieno – „Apie Dievo Sūnaus veido koncepciją”, – sulaukusio nesąmoningai gausios reklamos. Bet juk „Sirenos” bilietus į užsieniečių spektaklius pardavinėjo nuo birželio. Skubėjote nusipirkti?

Kažkas iki šiol nėra patekęs į O. Koršunovo „Išvarymą” Nacionaliniame dramos teatre, o jis jau repetuoja „Katedrą”. Pabandėte įsigyti bilietus? Ar vis kartojate, kad jų nėra?

Esama nelaimingųjų, nepamačiusių, kaip V. Bareikio trupė „No Theatre” „Kablyje” vaidino „Mr. Fluxus, arba Šarlatanai?”. Netrukus ta pati kompanija atidarys „Kovos klubą” Jaunimo teatre. Ir vėl jausitės atstumti, nes teatro durys jums uždarytos?

Verkusiems, kad nepamatė E. Nekrošiaus „Otelo” paskutinio vaidinimo, priminsiu, jog pasaulio scenose šis spektaklis parodytas šimtą kartų, o Lietuvoje per dešimtmetį būta vos tuzinas vaidinimų.

Ar ne dėl to, kad mažai kas domėjosi bilietais, bet daug dejavo, jog jų nėra?

Beje, šiandien nė nereikia eiti į teatro kasą. Užtenka paspausti kelis kompiuterio klavišus, o elektroninė bilietų pardavimo sistema viskuo pasirūpins. Net naktį. Net jei esate kitame mieste ar šalyje. Jei kas nors automatiškai kartoja, jog „bilietų nėra”, galima ramiausiai teigti: tokiam žmogui ir nereikia, kad jų būtų. Todėl greičiau ne jie yra atstumtieji, o teatras yra jų atstumtasis.

Jauna V. Bareikio komanda prieš „Mr. Fluxus” premjerą šalčiausią vasario mėnesį pusnuogiai surengė „šiktelėjimo į taikinį” repeticiją prie „Kablio” – kad tik būtų pastebėtas jų darbas.

Ir kiti teatrai iš kailio neriasi, kad atkreiptumėte dėmesį į jų spektaklius. Protekciją šiuo rašiniu jums padariau. Dabar tikrai pateksite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.