Senąsias kaimo kapines iškniso palaida kiaulė

Pasvalio rajono Gustonių kaimo žmonės mielai padėkotų nežinomam žvejui,

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2012-11-06 20:04, atnaujinta 2018-03-15 16:03

Keista istorija nutiko praėjusią savaitę. Į senąsias Mekšrių kapinaites atėję žmonės pamatė netikėtą vaizdą. Kai kurie kapai buvo sutrypti ir keistai išknaisioti, ant jų augusios gėlės nulaužytos.

Gyventojams ilgai neteko sukti galvos, spėliojant, koks barbaras nusiaubė mirusiųjų amžinojo poilsio vietą. Jie pamatė, kad prie tvoros esančioje skelbimų lentoje kažkas paliko prisegtą laišką.

Popieriaus lape buvo ranka parašyta, kad kapus iškniso kiaulė. Laisvai vaikštinėjęs gyvulys įturseno pro atvirus kapinaičių vartelius.

Laiško autorius nurodė, kad kiaulė atėjo iš netoliese, maždaug už puskilometrio esančios sodybos. Kad būtų aiškiau, buvo nubraižyta schema, kuriame name gyvena nedrausmingos kiaulės šeimininkai.

Laišką parašęs geradarys pasirašė: „Žvejas“. Tas pats žmogus išvarė smagiai kapinaitėse siautėjusią kiaulę ir uždarė vartelius.

Nurodytame name gyvena 75 - erių pensininkė. Moters augintiniai jau ne kartą yra piktinę aplinkinius gyventojus. Pensininkė anksčiau mėgo laikyti palaidus šunis, šįkart iš tvartelio išspruko kiaulė.

Joniškėlio apylinkių seniūnas Petras Povilionis sakė, kad kiaulės išknaisiotus kapus sutvarkė jo atsiųsti seniūnijos darbininkai.

„Pamaniau, kad daug laiko praeis, kol garbaus amžiaus moteris susiruoš tvarkyti kapų. Reikėjo tą padaryti skubiau, kad per Vėlines atėję žvakučių uždegti žmonės nepatirtų neigiamų emocijų“, - sakė seniūnas.

Jis sakė manąs, jog kapinaitėse įsisukusią kiaulę galėjo išvaryti vienas iš netoliese tekančioje Mūšos upėje žvejojusių vyrų.

„Tas žvejas matyt nenorėjo, kad žmonės pamanytų, jog jis kasinėjo kapinaitėse, ieškodamas sliekų. Todėl ir parašė, kas tikrasis kaltininkas“, - sakė seniūnas.

Dar didesnių bėdų dėl palaidų šernakiaulių praėjusią vasarą turėjo Panevėžio rajono Pinigėlių II kaimo gyventojai.

Tuomet žmonės skundėsi, kad pulkas deglųjų išknisa daržus ir bulvių lauką. Šernakiaulių šeimininkas buvo ne kartą nubaustas piniginėmis baudomis už gyvulių nepriežiūrą.

Nedrausmingas ūkininkas žurnalistams pasakojo kartą sekęs paskui vieną savo kiaulę. Ji mėgdavo išeiti rytą, o namo grįždavo sutemus.

Paaiškėjo, kad gyvulys per laukus nuėjo apie 5 kilometrus iki gretimo kaimo. Ten susirado vietinio aludario kiemą ir ėmė vaišintis už tvarto išpiltomis alaus gamybos atliekomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.