Švenčionių rajono merui V. Vigeliui pareikšti įtarimai (atnaujinta)

Specialiųjų tyrimų tarnyba

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2012, 4:15 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:07 PM

Įtarimai dėl piktnaudžiavimo taip pat pareikšti Švenčionių savivaldybės administracijos Vietinio ūkio skyriaus vedėjui Juozui Urbanavičiui.

„Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus duomenų, kad siekiant išvengti galimų neigiamų Švenčionių savivaldybės tarnautojų kelionės į Prancūziją, kurios metu Varšuvoje dėl neblaivumo iš lėktuvo buvo išlaipintas V. V., pasekmių, Švenčionių rajono savivaldybėje galėjo būti klastojami dokumentai dėl savivaldybės mero V. V. atostogų“, - rašoma STT pranešime.

Antradienį BNS kalbintas V. Vigelis teigė esąs užsiėmęs ir nutraukė pokalbį telefonu.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas antradienį BNS sakė, kad V. Vigelio likimą spręs partijos taryba arba prezidiumas.

„Susirinks partijos taryba arba prezidiumas ir tada svarstys“, - teigė jis.

Galimi sprendimo variantai - sustabdyti partijos nario narystę arba pašalinti jį iš partijos.

Paklaustas, kada galėtų įvykti Darbo partijos prezidiumo ar tarybos posėdis, V. Uspaskichas teigė negalįs dar to pasakyti, bet specialiai šiuo klausimu jų šaukti neplanuojama.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pernai lapkritį V. Vigelis su dar dviem bendrakeleiviais iš savivaldybės bei jos valdomos įmonės skrido į komunalininkų konferenciją Paryžiuje, tačiau jos nepasiekė - atskridę iki Varšuvos apsisuko ir grįžo atgal į Lietuvą.

Kalbas, kad jie galėjo būti neblaivūs ir dėl to išlaipinti iš lėktuvo, V. Vigelis neigė. Meras iš pradžių teigė, jog apskritai niekur neskrido, po to aiškino, kad buvo priverstas apsisukti Varšuvoje ir grįžti, kai sužinojo apie žmonai daromą operaciją.

Kartu su „darbiečiu“ V. Vigeliu tuomet keliavo J. Urbanavičius bei savivaldybės valdomos bendrovės „Švenčionių švara“ direktorius Kazimieras Džiaukštas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.