„Meridiano“ kelionė nuliūdins jaunavedžius

Jau šį šeštadienį Klaipėdos simbolis burlaivis „Meridianas“ bus išlydėtas į remonto doką. Bebaigiančio sutrūnyti laivo kelionė - rimtas iššūkis miesto valdžiai. Teks kelioms valandoms uždrausti eismą Tiltų ir Pilies gatvėmis, pakelti tiltus per Danę. Upe tempiama barkentina, kaip ir prieš dvejus metus, turėtų sutraukti minias smalsuolių. Tačiau šis įvykis pradžiugins ne visus. Tam, kad „Meridianas“ galėtų saugiai praplaukti pro pakeltą Biržos tiltą, nuo jo turėklų teks nupjauti jaunavedžių sukabintas ir jų vardais pažymėtas spynas. Šie didelės meilės simboliai į buvusią vietą nebesugrįš.

Jaunavedžių sukabintos simbolinės spynos bus nupjautos, siekiant užtikrinti, kad „Meridiano“ kelionė pro pakeltą tiltą būtų saugi.<br>E. Petkutė
Jaunavedžių sukabintos simbolinės spynos bus nupjautos, siekiant užtikrinti, kad „Meridiano“ kelionė pro pakeltą tiltą būtų saugi.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Nov 7, 2012, 12:28 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:52 PM

Liūdną žinią pranešė miesto prižiūrėtojai. „Pačias prasčiausias spynas mes tylomis nuimame ir dabar. Dėl vibracijos kabėdamos ant turėklų jos gadina tilto konstrukcijas. Šios rūdija, tad tenka vis iš naujo dažyti. Be to, dešimtys ir šimtai spynų taptų per didele našta tiltui“, - aiškino Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė. Tiltus prižiūrinti įmonė spynas su dailiai išgraviruotais jaunavedžių vardais ir tuoktuvių datomis nupjaus jau šiomis dienomis. Žadama visų spynų nenuimti, tik tas, kurios labiausiai pažeistos rūdžių.

Tai neišvengiama siekiant saugiai pakelti didžiulį tiltą. Simbolinės spynos, kurių raktus poros paprastai nuskandina upėje, vienu metu svėrė per 300 kilogramų. Tokia papildoma apkrova, anot specialistų, per didelė rizika siekiant užtikrinti, kad tilto konstrukcijos atlaikytų pakėlimo ir nuleidimo procesą.

Apie 10 val. ryto numatyta pirmiausiai pakelti Pilies tiltą. Po pusvalandžio turėtų pakilti ir Biržos tiltas. Į bendrovės „Klaipėdos laivų remontas“ doką „Meridianą“ nutemps vilkikai. Laivo kelionė truks apie keturias valandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.