R. Adomavičius apskundė nušalinimą nuo pareigų

Kyšio ėmimo kaltinamas Vilniaus

Specialiųjų tyrimų tarnyba R. Adomavičiui yra pareiškusi įtarimus dėl 40 tūkst. litų kyšio ėmimo.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Specialiųjų tyrimų tarnyba R. Adomavičiui yra pareiškusi įtarimus dėl 40 tūkst. litų kyšio ėmimo.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 8, 2012, 6:22 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:01 PM

Spalio 19 dieną Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas patenkino Vilniaus apygardos prokuratūros prašymą ir dviem mėnesiams nušalino nuo pareigūnų kyšio ėmimu kaltinimą R. Adomavičių.

Priimta teismo priimta nutartimi R. Adomavičius nušalintas nuo vicemero, tarybos nario pareigų, taip pat nuo stebėtojo pareigų įvairiose įmonėse, į kurias jį yra delegavusi savivaldybė.

Nušalintasis pasinaudojo galimybe paduoti skundą aukštesnės instancijos teismui.

Skundas yra, esame apskundę. Manau, nelogiškas buvo žingsnis dėl nušalinimo, tačiau bus taip, kaip nuspręs teismas“, - BNS sakė R. Adomavičius ir patarė detalesnės informacijos kreiptis į jo advokatą. Ketvirtadienį BNS nepavyko telefonu susisiekti su R. Adomavičiaus atstovu.

Skundą dėl nušalinimo penktadienį turėtų nagrinėti Vilniaus apygardos teismas.

R. Adomavičius vadovavo bendrovės „Vilniaus vandenys“ stebėtojų tarybai, Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties vykdymo priežiūros komisijai.

Specialiųjų tyrimų tarnyba R. Adomavičiui yra pareiškusi įtarimus dėl 40 tūkst. litų kyšio ėmimo. Politiko veiksmai traktuojami kaip prekyba poveikiu. Už šį nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki aštuonerių metų.

R. Adomavičius kaltinimus neigia ir tvirtina, jog rasti grynieji - jo nuosavi pinigai rinkimų kampanijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.