Opozicija prabilo apie interpeliaciją Kauno merui

Kauno miesto tarybos opozicinė frakcija „Dirbam Kaunui“ spaudos konferencijoje pažėrė gausių priekaištų merui Andriui Kupčinskui ir nedviprasmiškai paragino opozicines jėgas rengti interpeliaciją miesto vadovui. Konservatorių daugumos vadovaujamai koalicijai prikišama, kad pagrindinis dėmesys skiriamas Kongresų rūmų statybai, o miesto socialiniai ir ūkiniai reikalai neva nustumiami į antrąją vietą. Aštriai kritikuojami Kauno valdžios bandymai mero ir administracijos direktoriaus rankose sutelkti savivaldybės įmonių vadovų skyrimą. Kaunui tai ypač opi problema: pagal nerašytą taisyklę, kas valdo pagrindines savivaldybės įmones, tas faktiškai kontroliuoja miesto ūkį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 9, 2012, 6:52 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:26 PM

Opozicinės Kauno miesto savivaldybės frakcijos „Dirbam Kaunui“ narė Antanina Medvedevienė spaudos konferencijoje prikišo Kauno merui Andriui Kupčinskui, kad jo vadovaujama koalicija (konservatoriai, „tvarkiečiai“, liberalcentristai ir socialdemokratai) rūpinasi tik fasadiniu Kauno įvaizdžiu, o socialiniai ir ūkiniai reikalai apleisti.

Jai pritaręs frakcijos „Dirbam Kaunui“ seniūnas Gintautas Labanauskas apgailestavo, jog Kaunas tampa nepatogiu miestu gyventi. Jo nuomone, vienu metu pasirodę atsigavimo požymiai nunyko, antras pagal dydį šalies miestas vėl provincialėja.

„Daugėja žaidimų, o duonos mažėja. galimybių sumažinti paslaugų (šilumos, vandens, švaros) kainas tikrai yra. Tereikia resursų paieškoti savivaldybės valdomose įmonėse ir neužmerkti akių į veltui švaistomas lėšas, kai paaiškėja, kad nuostolingai dirbančios transporto įmonės generalinio direktoriaus patarėjas atlyginimo gauna beveik tiek pat, kiek pats direktorius, kad kita transporto įmonė kurą perka brangiau nei rinkos kainomis ir pan. Tačiau Kauno valdžia tokių faktų stengiasi nepastebėti ir nesugeba arba tiesiog nenori kontroliuoti tokios situacijos“ – pabrėžė G. Labanauskas.

Kauno opozicija paminėjo pagrindines, eilę metų neišsprendžiamas miesto problemas: nesutvarkytas duobėtas gatves, didžiausias šalyje šildymo kainas, didelius mokesčius už komunalines paslaugas, nešildomas ir neremontuojamas mokyklas ir vaikų darželius, tamsiausiu paros metu išjungiamą gatvių apšvietimą, piko metu nebeveikiančius šviesoforus.

«Šiandien miesto valdžia prioritetus nustato savaip: pirmiausia planuoja iš skolintų pinigų pastatyti Kongresų rūmus, po ketverių metų už milijonus (veikiausiai vėl skolintus!) surengti pasaulio studentų žaidynes. Blogiausia, kad tokie sprendimai priimami vienašališkai, šiais klausimais miestiečių nuomonės ir pritarimo nepageidaujama“ – piktinosi G. Labanauskas.

Opozicija nuogąstauja, kad stengiamasi toliau uzurpuoti valdžią mero ir administracijos direktoriaus rankose. Tai neva įrodo A. Kupčinsko ir jo aplinkos inicijuotas projektas – atrankos komisijai, kuri būtų tiesiogiai pavaldi administracijos direktoriui, suteikti galimybę deleguoti žmones į savivaldybės įmonių valdybas. Šiam projektui nepritaria ir dalis valdančiosios frakcijos, taip pat ir miesto tarybos narių konservatorių

Spaudos konferencijoje A. Medvedevienė ir G. Labanauskas neatmetė, jog artimiausiu metu opozicija siūlys surengti interpeliaciją merui A. Kupčinskui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.