Kaune balandžių plunksnas kedeno mafijos pirštai

Romėnas buvo atsidūręs už grotų, bet kalėjimo išvengė.

Kaune vykusioje balandžių parodoje buvo galima išvysti ne vieną piršto storio auksine grandine pasidabinusį vyriškį, tarp jų - Bucharos burbulių veislės šeimininką E. Oržekauską.<br>M. Patašius
Kaune vykusioje balandžių parodoje buvo galima išvysti ne vieną piršto storio auksine grandine pasidabinusį vyriškį, tarp jų - Bucharos burbulių veislės šeimininką E. Oržekauską.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Nov 12, 2012, 12:29 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:02 PM

Per parodą vienas labiausiai pastebimų žmonių buvo Henriko Daktaro draugas, Kauno dekoratyvinių balandžių augintojų klubo pirmininkas 49 metų Jonas Romeika, pravarde Romėnas, pakliuvęs į teisėsaugos akiratį už turto prievartavimą ir verslininkų terorizavimą.

J. Romeikai teisėsauga oficialiai pritaikė organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą ir uždraudė bendrauti su vilkikų grobimu užsiimančios Kauno Kryžkelės gaujos nariais Virginijumi Velička, Jevgeniju Skripkinu, pravarde Skripka, kitais nusikalstamo pasaulio veikėjais.

Romėnas buvo atsidūręs už grotų, bet kalėjimo išvengė.

Balandžius mylintis D.Kedžio pusbrolis įkliuvo dėl reketo

Svarbi ir kita parodos figūra - J. Romeikos pavaduotojas balandžių augintojų klube, pedofilijos skandalą sukėlusio Drąsiaus Kedžio pusbrolis 46 metų Vismantas Markauskas, kuriam anksčiau teko sėdėti teisiamųjų suole.

V.Markauskas buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už reketą, savavaldžiavimą, vagystę ir chuliganizmą.

Šiedu dėl balandžių pamišę, įspūdingus nuosavus namus Vilijampolės ir Šilainių rajonuose turintys vyrai nuolat rengia tarptautines karvelių parodas.

Į parodą, vykusią šeštadienį ir sekmadienį, jiems pavyko pritraukti daug balandžių augintojų iš visos Lietuvos, kurie atsivežė rekordinį skaičių sparnuočių - 1250.

Oficialiai D. Kedžio giminaitis gyvena iš mašinų detalių prekybos, o J. Romeika privačioje įmonėje dirba transporto vadybininku.

Romėno karvelis nuskynė laurus

Savo karvelidėse J. Romeika laiko per 100 Kauno drugelių ir Kauno baltajuosčių dekoratyvinių veislių balandžių.

Panašus skaičius sparnuočių burkuoja ir V. Markausko karvelidėje.

Vienas J. Romeikos augintinis, Kauno drugelis, šiandien buvo pripažintas savo veislės atstovų čempionu.

Romėnas ir V. Markauskas balandžius augina nuo vaikystės.

Karvelius augino visa „daktarų“ gauja

J. Romeika Vilijampolėje užaugo su Kauno „daktarų“ gaujos lyderiais - H. Daktaru, pravarde Henytė, Alvydu Laurinavičiumi (Luras), Egidijumi Abariumi (Goga), Vidmantu Siaurusevičiumi (Siauras).

Dėl karvelių iš proto ėjo ne tik šie vyrukai, bet ir vienais metais už H. Daktarą vyresnis jo antros eilės dėdė Rimantas Ganusauskas (Mongolas), dingęs be žinios 1993 metais, senosios „daktarų“ kartos atstovas Viktoras Česonis.

H. Daktaras karvelius augino J. Naujalio gatvėje, savo šeimos nuosavo namo kieme.

J. Romeika ir kiti butuose gyvenę vaikai karvelides įrengdavo negyvenamose pastogėse, virš viršutinių aukštų.

Užaugus šiems kauniečiams, jų aistra karveliams neišblėso - tie, kurie per gaujų karus liko gyvi arba nėra uždaryti į cypę, vis dar aktyviai sukasi karvelių pasaulyje - juos augina, maino, perka, dovanoja, veisia.

Pavyzdžiui, J. Romeika su savo draugais išvedė naujas Kauno drugelių ir Kauno baltajuosčių veisles.

Mėgsta prižiūrėti paukščius

Vyrams patinka rūpintis paukščiais - balandinėse jie yra įrengę šildymą, kasdien valo patalpas, šeria augintinius rinktiniu lesalu: grikiais, kviečiais, žirniais, kukurūzais.

Brangiausias V. Markausko pirktas balandis - Mičiurino žuvėdrėlė, už kurį jis sumokėjo 1000 litų.

J. Romeika, V. Markauskas ir kiti teisėsaugai žinomi karvelių augintojų klubo atstovai portalui lrytas.lt tvirtino nepalaikantys ryšių su mafija, o pinigus užsidirbantys sąžininkai.

Surengė labdaros aukcioną

Tarsi norėdami praskaidrinti savo reputaciją, baigiantis parodai sekmadienį vyrai surengė vaikų piešinių aukcioną, kuriuos nusipirkę karvelių lankytojai parėmė nepilnamečius globos namų auklėtinius.

„Prisiekiu, jog visi surinkti pinigai - 2150 litų, bus skirti vaikams“, - žmones kuo dosniau aukoti ragino aukcioną vedęs J. Romeikos ir V. Markausko bičiulis, balandžio augintojų klubo valdybos narys Ramūnas Naruševičius.

R. Naruševičius augina ypatingai retus balandžius - Saratovo aukštaskradžius, kurių visame pasaulyje yra tik 300.

Šis vyriškis yra dažnas svečias prabanga tviskančiuose D. Kedžio pusbrolio namuose Šilainiuose.

Karveliai padeda atsipalaiduoti

Mafijai priskiriamų V. Markausko ir J. Romeikos pašonėje sukasi ir kitos retos veislės, Bucharos burbulių šeimininkas Edmundas Oržekauskas, kurio vienas balandžių parodoje nuskynė laurus savo veislės kategorijoje.

E. Oržekauskas lankytojų dėmesį traukė ne tik savo piršto storio aukso grandinėle ant kaklo, bet ir tatuiruotėmis, kuriomis buvo išmargintos visos rankos.

Žurnalistų paprašytas prisistatyti šis vyras nėrė šalin tarsi aplietas karštu vandeniu.

Anot psichologės Editos Ivinkinos, viena priežasčių, dėl kurių nusikalstamų gaujų nariai augina balandžius - noras atsipalaiduoti po savo kruvinų žygių, pavojingos veiklos. Karvelis yra gerumo, jaukumo, taikos simbolis.

Gali būti, kad prižiūrėdami balandžius, mafijozai pasijunta geriau, nes tokiu būdu bent iš dalies kompensuoja savo blogus darbus.

Balandžiai patiko ir G. Dekanidzei

Kauno dekoratyvinių balandžių klubui priklauso 120 narių iš visos Lietuvos.

Dauguma balandininkų visiškai nesusiję su kriminaliniu pasauliu - tarp jų yra žinomų mokslininkų, teisininkų, menininkų, kultūros veikėjų.

Vis dėl to aistra sparnuočiams yra palikusi ryškų pėdsaką vyresnės kartos mafijos atstovams.

1995 metais sušaudyto „Vilniaus brigados“ vadeivos Boriso Dekanidzės tėvas Georgijus Dekanidzė, sietas su tarptautine mafija, iki pat savo mirties 2010 metais turėjo įspūdingą dekotaryvinių paukščių pulką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.