Puolę didvyriai ir mylimi padaužos

Ar įsivaizduojate situaciją, kad Valstybės saugumo departamento vadovas vieną dieną tėškia atsistatydinimo pareiškimą ant stalo?

Daugiau nuotraukų (1)

Vaidas Saldžiūnas

Nov 13, 2012, 7:35 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:27 PM

Ne, ne dėl to, kad jaustų politinį spaudimą ar sunkią darbo naštą. Vien tik jausdamas atsakomybę už asmeninį poelgį – tarnybinį romaną su žavia paslaptinga agente Birute, kuri apie pareigūną rašo biografinę knygą. Arba vienos nakties nuotykį su patyrusia žurnaliste Rūta.

Daugeliui lietuvių tokia situacija neįsivaizduojama. Kas čia tokio? Pamanykite, paįvairino žmogus galbūt vystančią santuoką, pasitaiko. Negi dėl to darbą žvalgyboje paliksi? Juk tai nė kiek nesusiję.

Priešingai, tai tik įrodo, kad žvalgybininkas – ne koks lepšis, o lietuvių Džeimsas Bondas: ir šalį saugo, ir vyriškumui įrodyti laiko randa. Balsuotume už tokį.

Ir balsuojama. Agurkų karaliaus romanas su langų valytoja? Populiarumas garantuotas. Kam įdomi kažkokia juodoji buhalterija?

Akimis žaliaakę valgančio Seimo nario siūlymai nelegaliai padirbėti padėjėja? Šaunuolis, vilioja už save triskart jaunesnę. Asas.

Ne veltui mes vadinami Baltijos italais. Štai Italijoje žmoną, šeimą ir šalį iškeitęs į sekso vakarėlius su nepilnametėmis prostitutėmis buvęs premjeras S. Berlusconi vis dar populiarus. Jam net atleista.

Tačiau būna ir kitaip. Antai iš posto pasitraukė JAV centrinės žvalgybos valdybos vadovas D.Petraeusas. Vienas garsiausių šių laikų JAV generolų, kurio dėka laimėtas karas Irake. Postą palieka dėl tarnybinio romano su biografe.

Jau nebe kaip didvyris, o kaip suklydęs, susitepęs ir garbę pamynęs vyras. Galbūt istorija jį išteisins, o gal ir ne.

Visai kitaip – Lietuvoje. Tokį generolą gal net būtų pasiūlyta paaukštinti. Juk čia net ir be kelnių užkluptas politikas gali tikėtis, jog jam pavyks išsisukti mačo įvaizdžiu ar bent jau nuskriaustojo verkšlenimu: aplinka kalta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.