Aukštam Panevėžio policijos pareigūnui – įtarimai pasisavinus šunų voljero dalis (papildyta)

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininko pavaduotojas Gintaras Kliauga įtariamas pasisavinęs policijos turtą - nebenaudojamas tarnybinių šunų voljerų dalis. Maždaug 300-400 kg sveriančios voljerų dalys iš vielos tinklo ir kampuočio surastos 46 metų G. Kliaugos sodyboje Panevėžio rajone.  

Imuniteto skyriui pradėjus tyrimą dėl jo veiksmų, G. Kliauga kitą dieną gavo nedarbingumo pažymėjimą.<br>R. Stundžienė
Imuniteto skyriui pradėjus tyrimą dėl jo veiksmų, G. Kliauga kitą dieną gavo nedarbingumo pažymėjimą.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 19, 2012, 3:45 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:41 AM

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyrius, analizuodamas galimas korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas, nustatė, kad galėjo būti pasisavintas Panevėžio apskrities VPK materialinis turtas – metalinės šunų voljero dalys. Praėjusį ketvirtadienį, gavę informacijos, Imuniteto skyriaus pareigūnai pradėjo vidinį tyrimą.

Jau po dienos, penktadienį po darbo G. Kliauga Panevėžio apskrities VPK viršininkui Rimantui Bobinui pranešė susirgęs ir iki antradienio turintis nedarbingumo pažymėjimą. Prieš tai 23 metus vidaus reikalų sistemoje ištarnavęs aukštas pareigūnas prabilo norintis išeiti į pensiją, tačiau, kol vyksta tyrimas, jis tokios galimybės neturi.

Kaip sakė pirmadienio pavakarę surengtoje trumpoje spaudos konferencijoje Panevėžio apskrities VPK viršininkas R. Bobinas, Imuniteto skyrius tyrimą pradėjo gavęs neoficialios informacijos, kad dalis pavasarį VPK kieme demontuotų tarnybinių šunų voljerų detalių atsidūrė G. Kliaugos sodyboje Panevėžio rajone.

Patikrinus informacija pasitvirtino. Minėtos maždaug 300-400 kg sveriančios voljerų dalys rastos sukrautos aukšto pareigūno kieme. Pasak R. Bobino, minėto turto vertė tikslinama.

„Visa jo vertė - tai metalo vertė. Tai senos nenaudojamos tvorelės, kurias paliko kinologai“, - teigė pareigūnas. Dar 2008 metais tarnybiniai kinologų šunys iš VPK teritorijos Tulpių gatvėje buvo išgabenti į Beržų gatvėje esančią teritoriją, kur jiems buvo įrengti nauji voljerai. Senųjų voljerų dalys šį pavasarį buvo išardytos ir sukrautos saugomoje vietoje. Jos praversdavo, jei prisireikdavo metalo ką nors remontuojant.

"Nemanau kad tai didelis nusikaltimas. Tačiau prieš įstatymus visi turi būti lygūs – ar tai būtų 20 litų kyšį gatvėje paėmęs patrulis, ar aukštas pareigūnas, įvykdęs tokią keistą veiką", – sakė R. Bobinas. Jis patvirtino, kad G. Kliauga jam patvirtino iš tiesų paėmęs voljerų detales.

Pasak Panevėžio apskrities VPK viršininko, galiojančių nuobaudų G. Kliauga neturėjo. "Šis pareigūnas daug davė miestui, sėkmingai rūpinosi tvarkos užtikrinimu svarbių renginių – Europos vyrų čempionato, Europos dviračių elito treko čempionato metu. Tačiau šaukštas deguto sugadina statinę medaus", – apgailestavo dėl savo pavaduotojo poelgio R. Bobinas.

Dėl šio įvykio atliekamas vidaus tyrimas. Jam pasibaigus, bus sprendžiamas klausimas dėl tarnybinio patikrinimo arba dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

„Kai bus nustatyta tikra metalo vertė, su prokuratūra nuspręsime, ar pradėti ikiteisminį tyrimą“, - sakė Panevėžio apskrities policijos vadovas.

Kai tai paaiškės, bus sprendžiama ir dėl G. Kliaugos nušalinimo nuo pareigų. Jam gresia ne tik baudžiamoji atsakomybė, tačiau ir prarasti pareigūno pensiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.