Įtvaro ir nedarbingumo lapelio atsisakęs V. Andriukaitis kenčia skausmus

Seimo posėdyje, kuriame antradienį buvo svarstoma Algirdo Butkevičiaus kandidatūra į premjero postą, Vytenis Andriukaitis raukėsi iš skausmo. Po sunkios avarijos, kurią sukėlė ant kelio išbėgęs briedis, parlamentaras sveiksta, tačiau dar jaučia potrauminius skausmus.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Nov 20, 2012, 7:12 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:43 AM

Sveikatos apsaugos ministru būti numatytas politikas lanko naujojo Seimo posėdžius. Jau duodamas priesaiką praėjusį penktadienį parlamentaras buvo be įtvaro. 61 metų V. Andriukaitis prisipažino, kad galėjo dar 10-12 dienų pratęsti nedarbingumo lapelį, bet to nedarė. Seimo narys nelinksmai juokavo, kad būtų labai nesmagu, jeigu iš karto po priesaikos jį būtų pričiupusi Valstybinė darbo inspekcija: nedarbingumo lapelį gavęs asmuo neturi teisės dirbti.

Patyręs susidūrimą su briedžiu Seimo narys prisipažino, jog dar kenčia potrauminius nepatogumus. Skausmas jį vis nutvilko ir šiandien, kai Seimo posėdyje tvirtinama Algirdo Butkevičiaus kandidatūra į Vyriausybės vadovo postą, renkami Seimo komitetai.

V. Andriukaitis per avariją šių metų rugsėjo pabaigoje patyrė sužalojimų - nustatytas stuburo juosmeninio slankstelio lūžis, nubrozdinimai, sumušimai. 

„Gydymo režimo aš nepažeidžiau. Mano sveikatos būklė buvo tokia, kad galėjau ir nešioti įtvarą, ir jį nusiimti“, – tvirtino V. Andriukaitis, pagal profesiją gydytojas.

Jis prisipažino, jog įtvarą nusiėmė ir tam, kad galėtų duoti priesaiką, nors galėjo prisiekti ir vėliau. Tačiau norėjosi kuo greičiau formaliai patvirtinti rinkėjų duotą leidimą dar ketverius metus dirbti Seime.

Todėl parlamentaras pirma laiko atsisakė ir nedarbingumo lapelio. 

Avariją V. Andriukaitis patyrė rugsėjo pabaigoje, kai važiavo iš Ramygalos (Panevėžio r.), kur buvo susitikęs su rinkėjais. Iki Vilniaus buvo likę apie 20 km, kai politikas tolumoje pamatė keistai manevruojančius automobilius.

„Sostinės link judėjo penkių automobilių kolona. Važiavau 100-110 km per valandą greičiu. Kildamas į kalną pastebėjau, kad vienas automobilis sustojo beveik kelkraštyje, įjungė avarinius žibintus. Iš paskos važiavęs kitas automobilis atliko keistą posūkį, aplenkė pirmąją mašiną ir nuvažiavo tolyn. Trečiasis automobilis taip pat atliko keistą posūkio manevrą.

Ketvirtas automobilis ėmė mažinti greitį, staigiai pasuko ir sustojo kelkraštyje už pirmosios mašinos. Aš taip pat šiek tiek pasukau į kairę, į antrąją juostą, bet staiga prieš save išvydau didžiulį padarą. Briedis tiesiog šoko į kelio vidurį. Smūgis buvo didžiulis. Briedis užvirto ant dešiniosios automobilio pusės. Jei kas nors būtų sėdėjęs šalia manęs, būtų pasibaigę liūdnai.

Vėliau žmonės sakė, kad pirmasis automobilis žvėrį šiek tiek kliudė ir jis turbūt buvo apdujęs“, - nelaimingą atsitikimą prisiminė politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.