A. Butkevičius kol kas žino tik du Darbo partijos kandidatus į ministrus

Būsimasis premjeras

„Tikrai jau dvi moteris žinau. Ponia Graužinienė ir ponia Baltraitienė. Dar dvi kandidatūros dar kol kas nėra aiškios“, - sakė A. Butkevičius.<br>V. Ščiavinskas
„Tikrai jau dvi moteris žinau. Ponia Graužinienė ir ponia Baltraitienė. Dar dvi kandidatūros dar kol kas nėra aiškios“, - sakė A. Butkevičius.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-11-23 13:34, atnaujinta 2018-03-15 04:37

„Kalbėjome, kad šiandien būtų gerai žinoti kandidatus į ministrus“, - penktadienį po valdančiosios koalicijos lyderių susitikimo Seime žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Jis tvirtino žinąs tik dvi „darbiečių“ kandidates į ministro postus.

„Tikrai jau dvi moteris žinau. Ponia Graužinienė ir ponia Baltraitienė. Dar dvi kandidatūros dar kol kas nėra aiškios“, - sakė jis.

Darbo partijos narė Loreta Graužinienė siūloma vadovauti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, jos kolegė Virginija Baltraitienė - Švietimo ir mokslo ministerijai.

Pagal partijų susitarimą, Darbo partijai priklauso keturių ministrų portfeliai.

Šios partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas penktadienį teigė, kad kandidatus į kultūros ir žemės ūkio ministrų postus būsimajam premjerui pateiks galbūt pirmadienį.

Pasak A. Butkevičiaus, iki pirmadienio tikimasi baigti dailinti Vyriausybės programą.

„Ji jau parengta, bet struktūriškai baigiama, gal šiek tiek bus sutrumpinta, nes visi turi daug idėjų“, - sakė jis.

Kol kas koalicijos partneriai nesutarė, kiek nuo Naujųjų metų didinti minimalią mėnesio algą - iki 1000 ar iki 1100 litų.

„Vyksta skaičiavimai, bet tikslas suformuluotas - 1000 litų, yra ir 1100 litų, keli variantai modeliuojami. Kitą savaitę turiu susitikimus Pramonininkų konfederacijoje ir tą pačią dieną susitikimus su Smulkiųjų ir vidutinių verslininkų asociacijos tarybos nariais, nes vieni sako, kad nėra jokių pavojų, kiti mato grėsmių. Bet manau, rasime sutarimą su visais. Mums svarbiausia viešieji finansai, kad jie būtų subalansuoti“, - kalbėjo A. Butkevičius.

Seimas ketvirtadienį pritarė A. Butkevičiaus kandidatūrai į ministro pirmininko pareigas. Dekretą dėl jo paskyrimo dar turi pasirašyti prezidentė Dalia Grybauskaitė. Po to per 15 dienų turėtų būti suformuotas Ministrų kabinetas bei Seimui pateikta Vyriausybės programa.

Po Seimo rinkimų naują centro-kairės valdančiąją daugumą sudarė Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija, partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Ji parlamente turi 86 vietas iš 141.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.