Ateities mokyklos vizija – tris dienas truksiančioje parodoje

Penktadienio rytą Vilniuje atidaryta antroji švietimo paroda „Mokykla 2012“, aprėpsianti tiek ikimokyklinį, tiek suaugusiųjų ugdymą. Tris dienas vyksiančioje parodoje pristatomos naujos mokymo priemonės ir novatoriškiausios technologijos, švietimo inovacijos bei idėjos.

Vilniuje penktadienio rytą atidaryta tris dienas truksianti paroda „Mokykla 2012“.<br>M. Astraukas
Vilniuje penktadienio rytą atidaryta tris dienas truksianti paroda „Mokykla 2012“.<br>M. Astraukas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-23 13:22, atnaujinta 2018-03-15 04:37

„Ši paroda skatina kiekvieną lankytoją būti ne pasyviu stebėtoju, o aktyviu jos dalyviu. Ji kviečia mokytojus, tėvelius ir mokinius susipažinti su geriausiomis Lietuvos mokyklų ir užsienio praktikomis, apsilankyti interaktyviose klasėse, išbandyti naujausias mokymo priemones ir technologijas. Šiuolaikinę mokyklą matome kaip kūrybišką mokyklą, kurioje turtinga mokymosi aplinka, dirba kūrybingi mokytojai ir taikomas ugdymo proceso nesuvaržantis valdymas“, – atidarydamas parodą sakė laikinai einantis švietimo ir mokslo ministro pareigas Gintaras Steponavičius.

Švietimo ir mokslo viceministras Vaidas Bacys, pristatydamas parodą spaudos konferencijoje, pabrėžė, kad parodoje labai laukiami mokinių tėvai. „Neretai mokyklą suprantame kaip vietą, kurioje mokytojai moko vaikus. Tačiau vaiko ugdymuisi labai svarbią reikšmę turi tėvai, jų dalyvavimas mokyklos ir vaiko gyvenime. Tad vienas svarbiausių šios parodos akcentų – renginiai tėvams. Koks tėvų vaidmuo mokykloje? Kaip rengti įdomius tėvų susirinkimus, ką svarbaus tėvai gali nuveikti mokykloje, kaip padėti vaikui mokytis? Visi šie klausimai bus aptariami renginių metu“, – sakė V. Bacys.

Šių metų paroda, kurios šūkis – „Laimingai augti“, siekia atkreipti dėmesį į kūrybiško ir laimingo mokymosi svarbą.

Psichologai, vaikų ir tėvų santykių specialistai kalbės apie tėvų dalyvavimą mokyklos gyvenime, aktyvių mokyklų bendruomenių veiklos galimybes, vyks diskusijos mokytojams bei tėvams aktualiais klausimais: mokytojų, šeimų vaidmenį ugdant vaiką, prevencines programas, kūrybiškumo skatinimą. Bus teikiamos konsultacijos įvairiais ugdymo, darželių ar jų grupių steigimo klausimais.

Pasak vieno iš parodos iniciatorių, Ugdymo plėtotės centro direktoriaus Giedriaus Vaidelio, paroda „Mokykla“ naujausiomis technologijomis ir įvairove nenusileidžia vienai didžiausių Europoje švietimo technologijų parodai BETT (British Education and Training Technology), kasmet rengiamai Londone.

Parodos lankytojai turės progos susipažinti ne tik su Lietuvos švietimo naujovėmis, bet ir išgirsti, kuo gyvena užsienio šalių mokyklos. Diskusijose dalyvaus, pranešimus skaitys svečiai iš Šveicarijos, Didžiosios Britanijos, Izraelio, Estijos, kitų šalių.

Vyks susitikimai su žymiais Lietuvos bei užsienio švietimo sistemos darbuotojais, improvizuotos pamokos interaktyviose klasėse. Į mokyklinius suolus kviečiami ne tik mokiniai, bet ir mokytojai. Pagal tematiką jos pavadintos „Žodžių“ (humanitariniai mokslai), „Skaičių“ (tikslieji ir gamtos mokslai), „Spalvų“ (menai, netradicinio ugdymo metodai, specialusis ugdymas) klasėmis. Lankytojai galės patys visas naujoves išbandyti ir įvertinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.