Buvusios teisėjos sūnaus apiplėšti žmonės reikalavo teisingumo

Penktadienį Šiauliuose į piketą prie advokatės (buvusios Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėjos) Virginijos Kazlauskienės kontoros susirinko nuo jos sūnaus, brutaliais plėšimais apkaltinto Edvino Kazlauskio nukentėję žmonės.

Į piketą nukentėjusieji atėjo nešini plakatais.<br>R. Vitkus
Į piketą nukentėjusieji atėjo nešini plakatais.<br>R. Vitkus
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 23, 2012, 1:30 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:37 AM

Prie įėjimo į advokatės kontorą dvi žvakutes uždegę ir beisbolo lazdą su juoda kauke padėję piketuotojai neslėpė pasipiktinimo dėl, jų nuomone, E. Kazlauskiui vilkinamo teismo proceso.

„Mane šitie banditai namuose surišo, pagrobė 19 tūkst. eurų, 8,6 tūkst. litų, o dabar nuvažiavusi į teismą jaučiuosi kaip kokia kvailelė – kaltinamųjų suole atsidūrę banditai vaiposi ir uždavinėja kvailus klausimus. Jei taip bus ir toliau, tai pasibaigus teismo procesui mus nuskriaudę banditai atsidurs ne kalėjime, o mums pamojavę išeis iš teismo salės lyg nieko nebūtų padarę“, - portalui lrytas.lt guodėsi pikete dalyvavusi Irena Pališaitienė.

Pasistengė lauke neužsibūti

Šiai nukentėjusiajai antrino ir Tadas Paliulionis, kurio motiną į namus įsibrovę plėšikai surišo ir pagrobė 48 tūkstančius litų.

„Esu įsitikinęs, kad byla E. Kazlauskiui ir jo bendrininkui yra vilkinama. Be to, šiame procese gali būti ir kitų povandeninių srovių – yra užfiksuota, kaip E. Kazlauskio motina, anksčiau Šiaulių miesto apylinkės teisėja dirbusi V. Kazlauskienė prašė teisėjų sušvelninti jos sūnui kardomąją priemonę“, - portalui lrytas.lt sakė T. Paliulionis.

Per piketą prie savo mamos kontoros pasirodęs 29 metų E. Kazlauskis sukėlė dar didesnį protestuotojų pasipiktinimą. Piketuotojų emocijas puolė raminti čia jau anksčiau atvykę policijos patruliai.

Nors į piketo dalyvius žvelgusio E. Kazlauskio veide matėsi šypsena, ilgai lauke vyriškis neužsibuvo.

Paėmęs ant laiptų padėtas žvakutes, beisbolo lazdą ir kaukę E. Kazlauskis pasiskubino užeiti į motinos kontorą.

Nusirito brutalių plėšimų banga

Brutalių plėšimų organizavimu įtartas E. Kazlauskis už grotų atsidūrė pernai balandžio mėnesį.

Jam inkriminuotus nusikaltimus E. Kazlauskis įvykdė dirbdamas valdininku - po taikomosios ekologijos studijų Šiaulių universitete jis dvejus metus dirbo vyriausiuoju specialistu Šiaulių visuomenės sveikatos centre.

Prieš bendradarbius jaunas specialistas mėgo pasipuikuoti puošdamasis masyviomis auksinėmis grandinėlėmis.

Pirmas E. Kazlauskiui inkriminuotas nusikaltimas buvo įvykdytas 2009-ųjų gruodžio 17-ąją.

Į Biržų gatvėje esantį namą įsibrovę du plėšikai surišo 46 metų šeimininkę ir pagrobė 48,3 tūkst. eurų, 2,2 tūkst. litų bei juvelyrinių dirbinių už 5 tūkst. litų. Duris šeimininkė pravėrė pamaniusi, kad už jų stovi policijos pareigūnai.

2010 metų vasario 25-osios ryte į Vilniaus gatvėje esančio namo butą įsibrovę plėšikai surišo 54 metų šeimininkę ir pagrobė 19 tūkst. eurų bei 8,6 tūkst. litų.

2010-ųjų birželio 17-osios vakare tie patys nusikaltėliai Šiaulių rajone, Vinkšnėnų kaime, pro neužrakintas duris įsibrovę į namus surišo 32 metų šeimininkę ir pagrobė 2 tūkst. 640 eurų kainuojantį laikrodį bei 16 tūkst. litų vertės briliantais puoštą moterišką laikrodį.

Atėmė auksines grandinėles

Nuo plėšikų nukentėjusios moters sutuoktinis įtarė, kad nusikaltimą organizavo jo draugas E. Kazlauskis. Kaip kompensaciją už padarytus nuostolius šis vinkšnėniškis iš E. Kazlauskio atėmė dvi auksines grandinėles.

Į policiją dėl atimtų puošmenų kreipęsis tuo metu valdininku dirbęs E. Kazlauskis vieną grandinėlę įvertino 25 tūkst. litų, o kitą – 10 tūkst. litų.

Grandinėles iš teisėjos sūnaus atėmęs vinkšnėniškis buvo apkaltintas savavaldžiavimu ir turėjo stoti prieš Radviliškio rajono apylinkės teismą.

Grandinėles grąžinęs ir su nukentėjusiuoju pripažintu E. Kazlauskiu susitaikęs vinkšnėniškis nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas.

Už grotų praleido kelis mėnesius

Sūnui inkriminuoti nusikaltimai pakenkė vienuolika metų Šiaulių miesto apylinkės teisme teisėja dirbusios V. Kazlauskienės karjerai.

Sūnui patekus už grotų teisėja pasiprašė atleidžiama iš darbo. Šis prašymas buvo patenkintas.

Savo noru teisėjos darbo atsisakiusi V. Kazlauskienė nusprendė imtis advokato praktikos.

Advokate V. Kazlaukienė pradėjo dirbti pernai liepos 14-ąją.

Tą pačią dieną Šiaulių apygardos teismas patenkino jos sūnaus skundą dėl suėmimo termino pratęsimo – šis teismo sprendimas suimtam ir kelis mėnesius už grotų praleidusiam E. Kazlauskiui atvėrė duris į laisvę.

Pasikėsino padegti kontorą

Advokate dirbti pradėjusi V. Kazlauskienė netruko patekti į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį.

Pernai rugsėjo mėnesį STT Šiaulių valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą piktnaudžiavimo tarnyba siekiant asmeninės ir turtinės naudos. V. Kazlauskienei buvo inkriminuoti nusikaltimai, kuriuos ji galėjo įvykdyti dar dirbdama teisėja.

Tuo nemalonumai advokatės karjerą pradėjusiai V. Kazlauskienei nesibaigė.

Praėjusių metų pabaigoje buvo pasikėsinta padegti jos kontorą. Naktį į kontorą buvo pamėginta įmesti butelį su padegamuoju skysčiu.

Į langą sviestas butelis su padegamuoju skysčiu stiklų neiškūlė, todėl ugnis į kontoros vidų neišplito.

Bylų nagrinėjimas atidėliojamas

Organizuotoje grupėje įvykdytais plėšimais apkaltintas E. Kazlauskis šią vasarą kartu su 30 metų Edvinu Nosalčiuku stojo prieš Kelmės rajono apylinkės teismą.

Nors prabėgo jau nemažai laiko, bylos nagrinėjimas tik prasidėjo – kelis kartus jos nagrinėjimą teko atidėti.

Kartą teismo posėdį teko atidėti, kai prieš teismą stojęs E. Kazlauskis panoro pasikeisti advokatą. Kitą kartą posėdis neįvyko todėl, kad į jį negalėjo atvykti kaltinamojo advokatas.

Dėl advokato problemų stringa ir E. Kazlauskio motinos V. Kazlauskienės bylos nagrinėjimas Kauno apygardos teisme.

Teisiamųjų suole atsidūrusi Šiaulių advokatė yra kaltinama piktnaudžiavimu, kurstymu piktnaudžiauti, kurstymu papirkti, kyšininkavimu ir kišimusi į valstybės tarnautojo veiklą.

V. Kazlauskienės bylos nagrinėjimą Kauno apygardos teisme kelis kartus teko atidėti dėl ją ginančio advokato ligos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.