Darbo partija į žemės ūkio ministro postą siūlo konservatorių M. Kuklierių (dar papildyta)

Plačiau komentuoti pasirinkimą „darbiečių“ lyderis atsisakė.

M. Kuklierius gali tapti ministru.<br>T. Bauras
M. Kuklierius gali tapti ministru.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 26, 2012, 9:46 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:36 AM

„Tai nėra žmogus iš šalies, šitoje sistemoje, Žemės ūkio ministerijoje dirba daug metų, nėra naujokas, bet reikia susitikti ir pakalbėti, nes yra nemažai klausimų, kuriuos aš norėčiau užduoti“, - pirmadienį žurnalistams sakė paskirtasis premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius.

Jis teigė norįs sužinoti pretendento nuomonę apie šiuo metu svarstomą Europos Sąjungos 2014-2020 metų finansinę perspektyvą, apie pačios Žemės ūkio ministerijos struktūrą.

„Pastaruoju metu žiūrint į europinę praktiką kitose šalyse žemės ūkio ministerijose departamentų skaičius yra 3-4, pas mus išaugo net iki 12. Gal reikėtų mažiau vadovų, o daugiau dirbančiųjų. Pažiūrėsime, ar nuomonės sutaps“, - sakė A. Butkevičius.

Kadangi kandidatas yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys, paskirtasis premjeras tvirtino norįs paklausti, ar tapęs ministru vykdytų centro-kairės Vyriausybės programą.

Pasak A. Butkevičiaus, ar teikti M. Kuklieriaus kandidatūrą prezidentei Daliai Grybauskaitei, jis nuspręsiąs po susitikimo su kandidatu.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas nesureikšmina kandidato narystės dešiniųjų partijoje.

Konservatorius, nekonservatorius. Pas mus gi žinote kaip - pakvietė dirbti, turi kam nors priklausyti“, - pirmadienį žurnalistams sakė jis.

Plačiau komentuoti pasirinkimą „darbiečių“ lyderis atsisakė.

„Nieko nenoriu komentuoti. Komentuosiu tik tada, kai bus prezidentės dekretas, arba kai nebus dekreto. Visokių gali būti pasikeitimų, todėl nieko nenoriu komentuoti“, - teigė jis.

40-metis M. Kuklierius Lietuvos žemės ūkio universitete yra įgijęs žemės ūkio ekonomikos ir organizavimo specialybę, taip pat yra studijavęs Danijos universitete Odensėje, Birmingemo universitete Anglijoje, JAV Pietų Ilinojaus ir Ilinojaus universitetuose, stažavosi Danijos ūkininkų pieno ūkiuose.

1997-2001 metais dirbo Žemės ūkio ministerijoje - iš pradžių ėjo Tarptautinio bendradarbiavimo departamento direktoriaus pareigas, vėliau viceministro, 2001-2003 metais dirbo Vilniaus banke dirbo ekonomistu, 2003-2005 metais – Banko Nord/LB (buvusiame Lietuvos žemės ūkio banke) - kredito analitiku. Po to dirbo įvairiose su žemės ūkiu susijusiose organizacijose, 2008 metais grįžo į ministeriją, 2009 metais tapo viceministru.

Be to, jis kaip Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas dalyvavo Seimo rinkimuose. Jo kandidatūra kelta Suvalkijos vienmandatėje apygardoje, jis liko trečias.

Pirmadienį popiet su A. Butkevičiumi susitikęs V. Uspaskichas pranešė pateikęs ir kandidatą į kultūros ministrus.

„Pateiktas, deriname su premjeru“, - teigė jis, bet įvardyti kandidatą atsisakė.

Pasak V .Uspaskicho, paskirtasis premjeras pageidavo daugiau kandidatų į šį postą.

„Buvo pageidavimas, gal dar - kad būtų pasirinkimas“, - tvirtino politikas.

V. Uspaskichas tikino, kad jo nestebina toks A. Butkevičiaus elgesys: „Premjerui reikės dirbti su ta komanda.“

Valdančiąją centro - kairės koaliciją suformavusios keturios partijos jau yra paskelbusios daugumą pretendentų į 16-osios Vyriausybės ministrų pareigas.

Anot socialdemokratų vadovo, Darbo partija į socialinės apsaugos ir darbo ministres teikia Seimo narės Loretos Graužinienės, į švietimo ir mokslo ministres - parlamentarės Virginijos Baltraitienės kandidatūras.

Lietuvos socialdemokratų partijos prezidiumas penktadienį nutarė į finansų ministrus teikti Rimanto Šadžiaus, į ūkio ministres - Birutės Vėsaitės, sveikatos apsaugos ministrus - Vytenio Andriukaičio kandidatūras.

Vadovauti Užsienio reikalų ministerijai bus siūlomas ambasadorius Baltarusijoje Linas Linkevičius, Krašto apsaugos ministerijai - šias pareigas anksčiau ėjęs Juozas Olekas, Susisiekimo ministerijai - parlamentaras Rimantas Sinkevičius.

Į teisingumo ministrus LSDP bus siūlomi du partijos nariai - Juozas Bernatonis ir Julius Sabatauskas. Tačiau LSDP lyderis neatmetė galimybės, jog valstybės vadovei vis dėlto pateiks tik kurį nors vieną iš jų.

Kiti koalicijos partneriai - partija „Tvarka ir teisingumas“ - į aplinkos ministrus deleguoja Seimo narį Valentiną Mazuronį, į vidaus reikalų ministrus - parlamentarą Remigijų Žemaitaitį, Lietuvos lenkų rinkimų akcija energetikos ministru siūlo skirti Jaroslavą Neverovičių.

Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija, partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija yra pasirašiusios sutartį dėl valdančiosios koalicijos sudarymo, jos turi 86 balsus Seime.

Žada stabdyti narystę TS-LKD ir tęsti darbus

Darbo partijos kandidatas į žemės ūkio ministrus konservatorius Mindaugas Kuklierius teigia sustabdysiąs narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje, jeigu bus paskirtas ministru. Jis teigia, kad tai ūkinė, o ne politikė ministerija, o pagrindinė užduotis būtų tęsti pradėtus darbus.

„Gal skirtumo labai didelio nėra, tai yra ūkinė ministerija ir galiu tik padėkoti, kad manimi pasitikėjo kaip specialistu. Aišku, sprendimas nėra lengvas, bet kai žinai, kad turi didelį socialinių partnerių palaikymą - pradedant Žemės ūkio rūmais, Ūkininkų sąjunga ir daugelio kitų, tas apsisprendimas sunkus, bet jis ateina“, - pirmadienį po susitiko su paskirtuoju premjeru socialdemokratu Algirdu Butkevičiumi žurnalistams sakė M. Kuklierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.