Darbo partijos ir M. Kuklieriaus planai pralinksmino A. Kubilių

Andrius Kubilius „linksmai“ vertina Darbo partijos siūlymą į žemės ūkio ministro postą skirti dabartinį žemės ūkio viceministrą konservatorių Mindaugą Kuklierių, nes tai esą parodė, kad gerų specialistų esama tik tarp konservatorių.

M. Kuklierius yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys, tačiau į ministro postą jį siūlė Darbo partija.<br>lrytas.lt archyvo nuotrauka
M. Kuklierius yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys, tačiau į ministro postą jį siūlė Darbo partija.<br>lrytas.lt archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 27, 2012, 12:29 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:20 AM

„Aišku, šiek tiek linksmai galima vertinti tokį Darbo partijos siūlymą, nes ji skelbia, kad turi labai daug gerų specialistų į kiekvieną poziciją, o dabar pasirodo, kad gerų specialistų yra tik tarp konservatorių“, - antradienį interviu Lietuvos radijui sakė A. Kubilius.

Paklaustas, kaip vertintų partiečio M. Kuklieriaus sprendimą suspenduoti narystę konservatorių partijoje, A. Kubilius atsakė, kad tai nėra partiečio žingsnis.

„Čia ne partiečio žingsnis. Tai yra asmeninis sprendimas, jeigu jis bus daromas, ir aš jam tikrai nepritariu . Tie dalykai nesuderinami su naryste partijoje“, - sakė A. Kubilius.  

A. Butkevičiui kandidatas netiko

Paskirtasis premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius antradienį pareiškė neteiksiąs „darbiečių“ pasiūlyto kandidato į žemės ūkio ministrus konservatoriaus Mindaugo Kuklieriaus.

„Dėl žemės ūkio ministro klausimas yra didžiulis, tikriausiai bus pateikta kita kandidatūra“, - žurnalistams Seime sakė A. Butkevičius.

A. Butkevičius teigė po pokalbio su M. Kuklieriumi suabejojęs, ar šis vykdysiąs centro-kairės koalicijos Vyriausybės programą.

„Vakar išsakytos tam tikros mintys, dėl kurių susidariau nuomonę, kad jis nelabai yra nusiteikęs įgyvendinti dabartinės Vyriausybės programą. Pasakyta, kad iš didelio blogio renkasi mažiausią, žinote, tai ne ministro kalba“, - teigė paskirtasis premjeras.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas antradienį žurnalistams teigė nežinąs, kad M. Kuklieriaus kandidatūra netinka.

„Nežinau, nežinau, kol kas nežinau. Aš nežinau. Žinote kartais keičiasi nuomonė“, - tvirtino jis.

Pirmadienį A. Butkevičius teigė, kad „darbiečių“ pasiūlytas M. Kuklierius „nėra žmogus iš šalies“, Žemės ūkio ministerijoje jis dirba daug metų ir nėra naujokas, tačiau kartu pridūrė turįs nemažai klausimų kandidatui.

40 metų M. Kuklierius šiuo metu yra žemės ūkio viceministras. Jis yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys, šiemet kaip konservatorių kandidatas dalyvavo Seimo rinkimuose.

M. Kuklierius Lietuvos žemės ūkio universitete yra įgijęs žemės ūkio ekonomikos ir organizavimo specialybę, taip pat yra studijavęs Danijoje, Anglijoje, JAV.

Jis Žemės ūkio ministerijoje dirba nuo 1997 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.