Seimo narė nusitaikė į V. Adamkaus piniginę (papildyta)

Du šimtai tūkstančių litų už vieną sakinį. Tiek neturtinės žalos iš kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus siekia prisiteisti Seimo narė Dangutė Mikutienė.

Paskelbti V. Adamkaus dienoraščiai sukėlė nemažą atgarsį visuomenėje.<br>R. Danisevičius
Paskelbti V. Adamkaus dienoraščiai sukėlė nemažą atgarsį visuomenėje.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2012, 9:52 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:34 AM

Darbo partijos atstovė D. Mikutienė įžvelgė, jog buvusio šalies vadovo dienoraščių knygoje „Paskutinė kadencija” pateikta jos asmens garbę ir orumą žeminančių bei tikrovės neatitinkančių duomenų.

Tokį parlamentarės ieškinį pradėjo svarstyti Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas. D. Mikutienė užsiprašė penktadalio milijono litų dėl vieno 376-ajame knygos puslapyje esančio sakinio, kuriame kalbama apie 2007-ųjų rudens įvykius, kai Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas slapstėsi nuo Lietuvos teisėsaugos Maskvoje. Tuo metu Seimo „darbiečių” frakcijos nariai vyko į Rusijos sostinę susitikti su V .Uspaskichu ir viešai kaltino Lietuvos teisėsaugą ketinimais susidoroti su jų vedliu.

Pavadino banditais

D. Mikutienė viename savo tuomečių pareiškimų abejojo, ar Lietuvos prokurorai iš tiesų siekia tik apklausti dėl partijos juodosios buhalterijos įtariamą V. Uspaskichą. Šalies teisėsaugos pareigūnus parlamentarė netgi vadino banditais.

 „Ar V. Uspaskichas turėjo gintis, kai atvažiavę banditai prisistatė Lietuvos teisėsaugos pareigūnais ir prisidengę Lietuvos vardu norėjo pagrobti V. Uspaskichą ir išvežti iš Maskvos? Jie tai padarė galimai papirkę Maskvos žemesnio rango pareigūnus, net neinformavę apie savo veiksmus Rusijos generalinės prokuratūros. Ir kur jie norėjo jį vežti? Į Lietuvą? Ar pakeliui suvesti sąskaitas?” – taip yra teigusi D. Mikutienė.

Priminė „penktąją koloną”

V. Adamkus savo dienoraštyje pasipiktino tokiais Seimo narės pareiškimais apie Lietuvos teisėsaugininkus, nuogąstavo, kad tai taps Rusijos propagandos ginklu. Buvęs šalies vadovas knygoje rašo, jog tokie „Darbo partijos žaidimai vis labiau primena „penktosios kolonos” veiksmus”.

Kadenciją baigusio prezidento nuomone, šios partijos Seimo frakcijos nariai, tarp kurių paminėta ir D. Mikutienė, gindami tuo metu nuo mūsų šalies teisėsaugos besislapsčiusį savo lyderį „išsijuosę dergė Lietuvą”.

Bylinėjasi vienintelė Iš kelių V. Adamkaus dienoraščio įraše minimų „darbiečių” vienintelė D. Mikutienė kreipėsi į teismą, reikalaudama paneigti šiuos žodžius ir priteisti jai neturtinę žalą. Beje, politikė tai padarė tik šių metų pavasarį, prabėgus pusmečiui nuo knygos „Paskutinė kadenciją” pasirodymo knygynuose, kai iš esmės jau buvo prasidėjusi Seimo rinkimų kampanija.

D. Mikutienė iš viso tiktai vieną kartą paminėta V. Adamkaus knygoje. Teismas dėl įvairių priežasčių keliems mėnesiams nukėlė D. Mikutienės ieškinio nagrinėjimą ir tik užvakar įvyko pirmasis posėdis. Seimo narės prašymu, ši byla ir pirmadienį nebuvo nagrinėjama iš esmės. Kitas teismo posėdis numatytas 2013 metų sausio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.