Kultūros ministro portfelio detektyvas: I. Marčiulionytė tikina negavusi pasiūlymo

Paskirtajam premjerui Algirdui Butkevičiui pareiškus, kad kultūros ministro kėdėje pageidauja matyti ambasadorę Iną Marčiulionytę, ši nustebusi kalba, kad nesulaukė jokio pasiūlymo vadovauti šiai ministerijai. Nei iš A. Butkevičiaus, nei iš Viktoro Uspaskicho, kurio partijai koalicijos sutartis leido parinkti Kultūros ministerijos vadovus.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

2012-11-29 15:35, atnaujinta 2018-03-15 00:26

Tai lrytas.lt patvirtino pati I. Marčiulionytė.

Ji atsisakė nurodyti, ar vadovautų šalies kultūrai, jei gautų tokį pasiūlymą.

„Tikrai nekomentuoju to, ko niekas manęs neklausia. Jūs klausiate, bet jūs tikrai manęs negalite siūlyti vadovauti Kultūros ministerijai“, - sakė ambasadorė.

Darbo partijai sunkiai sekasi rasti kandidatus į Kultūros ministro vadovus. Visus kandidatus iki šiol atmetė A. Butkevičius. Jam nepatiko Tadas Rimdžius, Juozas Gaižauskas, Giedrius Drukteinis.

Ketvirtadienį A. Butkevičius jau pats pradėjo siūlyti kandidatūras. „Aš manau, ten ne vienas tinkamas žmogus, ir, pavyzdžiui, man teko dirbti su ponia I. Marčiulionyte, kuri irgi ten viena iš kandidačių, tai abiem rankom būčiau „už“, - sakė premjeras.

V. Uspaskichas vėliau tvirtino, kad I. Marčiulionytės kandidatūra „senai svarstoma“, bei pareiškė, jog „darbiečiams“ socialdemokratų pagalbos nereikia. „Šitoje vietoje mums pagalbos nereikia“, - sakė politikas.

I. Marčiulionytė 1999-2003 metais dirbo kultūros viceministre. 2003-2010 metais buvo Lietuvos ambasadorė UNESCO.

Ji 2009 metais buvo bendra Baltijos šalių kandidatė užimti UNESCO generalinio direktoriaus pareigas, tačiau pralaimėjo Rusijos atstovei.

Šiuo metu I. Marčiulionytė yra Užsienio reikalų ministerijos Lotynų Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos departamento direktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?