Žurnalistas laimėjo bylą prieš sostinės valdininkus

Vilniaus miesto 1-osios apylinkės teismas patenkino bendrovės „TV Production Team“ vadovo, žurnalisto Edvardo Žičkaus ieškinį ir panaikino sostinės savivaldybės sprendimą skirti 30 Lt. baudą prodiuserinės laidos rengėjams. E. Žičkus tai vertina kaip žiniasklaidos laisvės pergalę prieš valdininkų savivalę. Teisėjas pirmadienį nusprendė, jog per „Lietuvos ryto“ televiziją parodytos laidos negalima traktuoti kaip komercinio projekto.

E. Žičkus laimėjo bylą.<br>R. Danisevičius.
E. Žičkus laimėjo bylą.<br>R. Danisevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Dec 3, 2012, 5:06 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:07 PM

Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojai rugsėjo 6 dieną skyrė baudą žurnalistams už tai, jog šie Vilniaus Europos aikštėje parengė reportažą laidai „Vasara su Asta“(vedėja Asta Dudurytė) be leidimo, kuris esą buvo būtinas.

Nors buvo tiesiog imamas interviu, savivaldybės tarnautojai reportažo rengimą traktavo kaip komercinį renginį, kuriam reikia leidimo.

Laidos akcentu tapusi raudonoji sofa, ant kurios laidos vedėja Asta Dudurytė kalbino ne vieną visuomenei žinomą žmogų, užkliuvo Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojui. Nors buvo pateikti visi reikalingi dokumentai, įrodantys, kad teisėtai buvo vykdomas filmavimas viešoje vietoje, pareigūnų įsitikinimu, savivaldybės aikštėje buvo suorganizuotas komercinis renginys, kuriam leidimas nebuvo gautas.

Iš pradžių už nusižengimą buvo skirta 10 litų bauda, kuri vėliau išaugo iki 30 Lt. Prodiuserinės kompanijos „TV Production Team“ vadovas, ginantis žurnalistų teises, į teismą padavė Vilniaus miesto savivaldybę.

Pirmadienį Vilniaus miesto 1-sios apylinkės teismas paskelbė nutartį, jog sostinės savivaldybė baudą skyrė neteisėtai, nes televizijos projektas nebuvo komercinis renginys. Vilniaus miesto savivaldybės atstovas į posėdį neatvyko.

„Tegul valdininkai nesipuikuoja manydami, kad jų sprendimai yra aukščiau už konstituciją“, - po teismo nutarties sakė prodiuserinės kompanijos „TV Production Team“ vadovas E.Žičkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.