D. Kuodytė: „A. Patacko į Liberalų frakciją aš tikrai nevilioju“

Signataras, griežtas tradicinių krikščioniškų vertybių gynėjas Algirdas Patackas antradienį Seimo posėdyje sėdėjo ne šalia „Drąsos kelio“ lyderės Neringos Venckienės, bet liberalų frakcijos eilėje, šalia liberalės Dalios Kuodytės. A. Patackas jau buvo pareiškęs nepritarimą kai kuriems „Drąsos kelio“ partijos, pagal kurios sąrašus jis išrinktas, žingsniams. N. Venckienę jis pavadino dora, bet politikos neišmanančia asmenybe. Tačiau D. Kuodytė nuramino A. Patacko šalininkus tikindama, kad ji signataro į liberalų frakciją nevilioja.

D. Kuodytė teigė neviliojanti A. Patacko į liberalų frakciją.<br>P. Lileikis.
D. Kuodytė teigė neviliojanti A. Patacko į liberalų frakciją.<br>P. Lileikis.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Dec 4, 2012, 7:03 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:19 PM

Antradienį Seimo posėdyje konservatyvių pažiūrų Seimo narys, signataras, išrinktas pagal „Drąsos kelio“ sąrašus, sėdėjo ne šalia „violetinių“ dvasinės ir politinės lyderės N. Venckienės, o šalia liberalės D. Kuodytės, parlamentarai kažką šnibždėjosi.

Įsivaizduoti, kad A. Patackas galėtų prisidėti prie liberalų, būtų taip pat nerealu, kaip ir tai, kad Viktoras Uspaskichas taptų konservatorių partijos garbės nariu.

„Tikrai nevilioju A. Patacko į liberalų frakciją, ką jūs! Bet su A. Patacku bendravome maloniai, jis mandagus, įdomus žmogus“ – portalo lrytas.lt užkalbinta juokėsi D. Kuodytė.

Ji sakė, kad greta prisėdusiam signatarui aiškino technines elektroninio balsavimo subtilybes. A. Patackas į Seimą grįžo po dvylikos metų pertraukos, per tą laiką parlamente įdiegtos techninės naujovės jam dar menkai pažįstamos.

Vis tik jau pasirodė ženklų, kad A. Patackas gali nutolti nuo N. Venckienės ir jos vadovaujamos „Drąsos kelio“ frakcijos. Ministro pirmininko rinkimuose A. Patackas pareiškė, kad nesutinka su frakcijos kolegomis, kurie balsavo už socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus kandidatūrą.

„Jei ir toliau bus principinių nuomonių skirtumų, aš pasilieku moralinę teisę pasitraukti iš frakcijos“, – tuomet pareiškė A. Patackas.

Signataras N. Venckienę apibūdino kaip „dorą, sąžiningą žmogų“, bet pridūrė, kad politikos naujokei trūksta nuovokos, ji nepažįsta žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?