Išmaniosios klasės mokiniams sunkių kuprinių nereikės

Planšetiniai kompiuteriai, išmanioji lenta, naująsias technologijas puikiai įvaldęs jaunas mokytojas ir nekantraujantys pradėti pamoką vaikai – taip atrodė antradienį Vilniaus jėzuitų gimnazijoje pristatyta pirmoji Baltijos šalyse išmanioji klasė.

Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Dec 4, 2012, 6:42 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:19 PM

Šeštos klasės mokiniai kartu su laikinai švietimo ir mokslo ministro pareigas einančiu Gintaru Steponavičiumi bei didžiosios technologijų kompanijos „Samsung Electronics“, finansavusios klasės įrengimą, atstovais praktiškai parodė, kaip atrodys ateities mokykla.

Į vieną tinklą sujungti vaikų ir mokytojo kompiuteriai bei išmanioji lenta suteikia galimybę be sąsiuvinių ir rašiklių kartu bendrauti, spręsti užduotis ir iš karto gauti įvertinimą.

Šeštokas Dominykas, dalyvavęs pirmoje išmaniojoje pamokoje, pasakojo, kad taip mokytis kur kas įdomiau. Namuose planšetiniu kompiuteriu nesinaudojantis berniukas džiaugėsi, kad šiuolaikinės technologijos mokykloje naudojamos vis dažniau. „Daugiausiai vis dar mokomės iš knygų, todėl mintis, kad į mokyklą galėsiu eiti be sunkios kuprinės, o vien su planšete, mane žavi“, – įspūdžiais po pamokos dalijosi berniukas.

„Svarbu pasakyti, kad mes nebijom technologijų ir mokytis jas kuo geriau išnaudoti“, Jis taip pat linkėjo, kad išmaniosios klasės atidarymas sostinėje turėtų sniego gniūžtės efektą – Lietuvoje jų atsirastų ir daugiau, mat šis projektas tėra pilotinis.

Išmaniosios klasės atidaryme dalyvavęs „Samsung Electronics“ prezidentas Baltijos šalims Josephas Kimas naująsias technologijas lygino su rato išradimu ir pramonės revoliucija.

„Samsung“ verslo padalinio vadovas Baltijos šalims Tomas Deržanauskas sakė, kad svarbiausia – priartinti mokyklos kasdienybę prie vaikų laisvalaikio. „Kuo šiandienos nuobodžios pamokos bus panašesnės į laiką, leidžiamą po pamokų su draugais, tuo lengviau vaikai mokysis“, – sakė T. Deržanauskas.

Klasę įrengę kompanijos atstovai neatskleidė, kiek tiksliai kainavo projektas, bet užsiminė apie kelių dešimčių tūkstančių litų investicijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.