Kandidatūra į kultūros ministrus - vis dar po paslapties skraiste

Paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius pirmadienio vakarą prezidentei Daliai Grybauskaitei pateikė naujausią kandidatūrą į kultūros ministrus, bet neatskleidžia, kas pretenduoja vadovauti Kultūros ministerijai. O vienas iš minimų kandidatų į šį postą, „darbietis“ Kęstutis Daukšys teigia tokio pasiūlymo negavęs.

Tarp kandidatų minimas K. Daukšys neigia, kad yra gavęs konkretų pasiūlymą vadovauti Kultūros ministerijai.<br>R. Danisevičius
Tarp kandidatų minimas K. Daukšys neigia, kad yra gavęs konkretų pasiūlymą vadovauti Kultūros ministerijai.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Dec 4, 2012, 10:38 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:45 PM

Pasak A. Butkevičiaus, kandidatas paaiškės tik tada, kai prezidentė jį viešai pakvies į susitikimą.

„Kai jis bus pakviestas, tada jūs ir sužinosite. Kultūros ministro paskutinė kandidatūra buvo pateikta pirmadienį vakare“, - žurnalistams Seime antradienį ryte sakė A. Butkevičius.

Pagal koalicijos susitarimą Kultūros ministerija priklauso Darbo partijai. Pastarajai partijai sunkiai sekasi rasti premjerui ir prezidentei įtinkantį kandidatą.

Tarp kandidatų minimas K. Daukšys antradienio ryte Seime žurnalistams pasakė tik tiek, kad dar negavo pasiūlymo tapti kultūros ministru. Esą jis yra tik Darbo partijos prezidiumo patvirtintame kandidatų į ministrus sąraše.

Paklaustas, ar buvo kalba apie tai, kad jis eis į kultūros ministrus, K. Daukšys atsakė: „Kol kas ne.“

Tačiau K. Daukšys ir neatmetė galimybės vadovauti šalies kultūrai.

„Kam įsivaizduoti tai, ko gali nebūti? Jūs manęs neklauskite to, ko gali nebūti“, - sakė jis, paklaustas, ar save įsivaizduoja užimantį tokias pareigas.

Prieš beveik dešimtmetį Ūkio ministerijai vadovavęs verslininkas K. Daukšys kalbėjo, kad kultūra jam yra įdomi sritis.

„Kultūra bet kuriam Lietuvos žmogui turėtų būti įdomi sritis, nes tai - mūsų esmės pagrindas. Jei nebus kultūros ir kalbos, tai būsime prancūzai, anglai ar vokiečiai“, - dėstė jis.

Pirmadienį vakare agentūra BNS, remdamasi neįvardytais šaltiniais, pranešė, kad Darbo partija į kultūros ministro postą pateikė du kandidatus - Seimo narius K. Daukšį ir Šarūną Birutį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.