Lietuvos kultūra - ne partijos nuosavybė: kuris kandidatas tinka jums?

Kad Lietuvos kultūra negali būti partinė, supranta ne vien profesorius Leonidas Donskis. Laikai, kai kultūros politika turėjo atitikti griežtą vienintelės partijos liniją, o meno kūriniai pabrėždavo svarbų darbo liaudies vaidmenį socializmo statybose, praėjo.

Kas turėtų vadovauti Kultūros ministerijai?<br>lrytas.lt fotomontažas
Kas turėtų vadovauti Kultūros ministerijai?<br>lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2012, 3:06 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:25 PM

Kandidatus į kultūros ministro postą Darbo partija traukia tarsi kortas iš kaladės. O Viktoro Uspaskicho žaidimai primena pastangas išrinkti, kuri Vilniaus Žaliojo tilto skulptūra gražiausia.

Prezidentei Daliai Grybauskaitei naujausią kandidatūrą į kultūros ministrus paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius pateikė pirmadienio vakarą. Kieno pavardę šį kartą išgirdo prezidentė - paslaptis.

Lrytas.lt

savo skaitytojams siūlo pasirinkti, kuri kandidatūra jiems yra priimtiniausia.

Neoficialūs žiniasklaidos šaltiniai mini ne vieną asmenį, kuris galėtų imtis vadovauti Kultūros ministerijai. Pagal koalicijos susitarimą Kultūros ministerija priklauso Darbo partijai.

Lrytas.lt savo skaitytojams siūlo balsuoti, kurį iš šių asmenų norėtumėte matyti kultūros ministro poste:

Vienas iš minimų kandidatų į šį postą, „darbietis“ Kęstutis Daukšys teigia tokio pasiūlymo negavęs. Tačiau jis neatmeta galimybės vadovauti šalies kultūrai.

Dainininkas A. Mamontovas į ministro postą siūlo Juozą Budraitį: „Visų gerbiamas, nusipelnęs Lietuvos menininkas, dirbęs kultūros atašė Maskvoje, ten paliko tik gerus atsiliepimus.“

Seimo narys konservatorius, buvęs kultūros viceministras Naglis Puteikis pareiškė, kad Klaipėdos „darbiečiai“ jo teiravosi, ar jis nesutiktų eiti į ministrus. N. Puteikis nesupratęs, ar tai buvo rimtas siūlymas, ar tik pajuokavimas, bet manantis, kad į tokias pareigas tiktų.

Toliau savus žaidimus žaidžiantis V. Uspaskichas patvirtino, kad šis opozicijos atstovas yra tarp galimų kandidatų.

A. Butkevičius yra pareiškęs, kad kultūros ministro kėdėje pageidauja matyti Iną Marčiulionytę. Buvusi Lietuvos ambasadorė prie Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) I. Marčiulionytė nustebusi kalba, kad nesulaukė jokio pasiūlymo vadovauti šiai ministerijai.

O gal į postą vertėtų sugrįžti aktoriui Remigijui Vilkaičiui, kuris apie kultūros finansavimą kadaise pajuokavo: „Kiek menininkams reikia? Cigaretėms, kavai ir vynui pinigų užteks.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.