Teismo nutartis - piktnaudžiavimu įtariamas K. Kriščiūnas gali dirbti savivaldybės taryboje

Piktnaudžiavimu įtariamas buvęs

K. Kriščiūnas: „Jaučiuosi šmeižiamas prokuratūros.“<br>N. Povilaitis
K. Kriščiūnas: „Jaučiuosi šmeižiamas prokuratūros.“<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 4, 2012, 2:51 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:30 PM

Šį Kauno apygardos teismo sprendimą antradienį patvirtino Lietuvos apeliacinis teismas. Jis atmetė prokuratūros skundą, kuriuo prašyta toliau taikyti K. Kriščiūnui nušalinimą nuo veiklos savivaldybės taryboje, BNS pranešė teismo atstovai.

„Jaučiuosi šmeižiamas prokuratūros. Generalinė prokuratūra nenagrinėjo nė vieno mūsų skundo. Prokuratūra daro selektyvų teisingumą. Aš šalinamas jau devynis mėnesius“, - per teismo posėdį pirmadienį nagrinėjant prokuratūros skundą kalbėjo K. Kriščiūnas.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nuo tarybos nario pareigų K. Kriščiūnas buvo nušalintas, kad dalyvaudamas priimant sprendimus taryboje nedarytų įtakos liudytojams ir kitiems įtariamiesiems, kad nedarytų naujų nusikalstamų veikų. Laikinas nušalinimas nuo pareigų politikui taikytas nuo vasario - netrukus po to, kai jis buvo sulaikytas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų.

Lapkričio 15 dieną Kauno apygardos teismas patenkino politiko skundą dėl nušalinimo iš pareigų panaikinimo. Šį sprendimą prokuratūra apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui.

Antradienį K.Kriščiūnas stojo prieš Kauno apygardos teismą dėl jam pateiktų kaltinimą, tačiau byla nepradėta nagrinėti į posėdį neatvykus trims iš penkių kaltinamųjų gynėjams ir vienai iš kaltinamųjų. Į nutarties paskelbimą Vilniuje dėl nušalinimo jis neatvyko.

Buvęs Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas įtariamas padėjęs partijos bendražygei už savivaldybės pinigus suremontuoti butą.

Kauno apygardos prokuratūra skelbė, kad K. Kriščiūnas siekė, kad jo draugė, partijos bendražygė, visuomeninė padėjėja Zita Zalagėnaitė išvengtų asmeninių išlaidų, nurodė bendrovės Panemunės butų ūkio generaliniam direktoriui Tomui Pilviniui iš bendrovės biudžeto nupirkti Z. Zalagėnaitės buto remontui reikalingų statybinių medžiagų ir kitų priemonių.

Be to, K.Kriščiūnas esą neteisėtai nurodė T.Pilviniui nupirkti jo asmeniniam automobiliui keturias naujas žiemines padangas, akumuliatorių, suremontuoti jo asmeninį automobilį, o išlaidas apmokėti iš bendrovės sąskaitos.

Tuometį vicemerą K.Kriščiūną ir savivaldybės tarnautojus STT sulaikė šiemet sausį.

Vėliau K. Kriščiūnas pasitraukė iš vicemero pareigų, jo narystė Socialdemokratų partijoje sustabdyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.