Tradicinė „Maltiečių sriuba“ garuoja Vilniuje, pasieks ir kitus miestus

Prasidėjus Advento laikui, Lietuvos miestų aikštėse garuojanti maltiečių sriuba vėl primena visuomenei apie vienišus, ligotus, senus žmones, reikalingus pagalbos ne tik per šventines akcijas.

„Maltiečių sriubos“ renginiai vyks daugiau kaip 20-yje Lietuvos miestų.<br>D. Umbrasas
„Maltiečių sriubos“ renginiai vyks daugiau kaip 20-yje Lietuvos miestų.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 4, 2012, 1:29 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:34 PM

Antradienį Vilniaus V. Kudirkos aikštėje oficialiai pradėta septintą kartą rengiama labdaros akcija „Maltiečių sriuba 2012“. Tradicinį Maltos ordino rengiamą labdaros maratoną, įpylęs dubenėlin pirmąjį karštos sriubos samtį, pradėjo Prezidentas Valdas Adamkus, palinkėjęs, kad šventinis laikotarpis atsispindėtų visų žmonių širdyse ir atkreiptų dėmesį į tuos, kuriems šiuo metu reikalinga pagalba ir atjauta.

Maltos ordino ambasadorius Lietuvai baronas Christianas von Bechtolsheimas sako, kad šių metų „Maltiečių sriubos“ renginiai vyks daugiau kaip 20-yje Lietuvos miestų ir baigsis pirmąją Kalėdų dieną koncertu LRT televizijoje.

„Daugeliui žmonių Lietuvoje ir kitose šalyse yra reikalinga pagalba, slauga, karštas maistas į namus, daug žmonių sunkiai serga, yra vieniši, palikti likimo valiai. Bendromis pastangomis galime jiems padėti. Labai džiaugiamės, kad keli šimtai jaunų savanorių aktyviai dirba mūsų jaunųjų maltiečių organizacijoje“, - kalbėjo seniausios pasaulyje pagalbos organizacijos ambasadorius.

Pernai akcijos metu visoje Lietuvoje surinkta per 258 tūkst. litų. Pasak Maltos ordino pagalbos tarnybos Lietuvoje prezidento Romo Abunevičiaus, tai nedidelė suma, tačiau už šiuos pinigus šįmet įvairiuose miestuose pagal projektus „Maistas ant ratų“ ir „Socialinė priežiūra namuose“ nuvežta daugiau kaip 50 tūkst. porcijų karšto maisto, vienišus senus globotinius lankė maltiečių socialinės priežiūros savanoriai.

R. Abunevičiaus teigimu, „Maltiečių sriuba“ yra brangus projektas, kurio nesiima vykdyti daug šalių, juolab labdaros veiklai organizacija Lietuvoje negauna valstybės finansavimo, bet džiaugiasi daugiau kaip 400 savanorių ir per 200 tikrųjų narių pagalba. Šią savaitę sriuba bus verdama Kelmėje, Kėdainiuose ir Alytuje. Visą gruodžio mėnesį šalies miestų centrinėse aikštėse ir gatvėse vyks spalvingos labdaros akcijos, gyventojų lauks žinomų atlikėjų koncertai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.