V. Gailius pirmininkaus Seimo Antikorupcijos komisijai

Seimo Antikorupcijos komisija antradienį savo pirmininku vienbalsiai išrinko liberalų pasiūlytą Vitalijų Gailių. Prieš tapdamas Seimo nariu jis vadovavo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT), bet buvo atleistas tuometinio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio įtarus slaptų duomenų nutekinimu.

V. Gailius buvo iš FNTT atleistas remiantis Valstybės saugumo departamento (VSD) pažyma, kad jis esą neišlaikė poligrafo testo.<br>V. Balkūnas
V. Gailius buvo iš FNTT atleistas remiantis Valstybės saugumo departamento (VSD) pažyma, kad jis esą neišlaikė poligrafo testo.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Dec 4, 2012, 1:55 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:30 PM

Pagal Seimo statutą Antikorupcijos komisijai vadovauja opozicijos pasiūlytas atstovas.

Komisijos pavaduotoju buvo išrinktas socialdemokratas Edmundas Jonyla.

V. Gailius buvo iš FNTT atleistas remiantis Valstybės saugumo departamento (VSD) pažyma, kad jis esą neišlaikė poligrafo testo.

VSD V. Gailių tikrino ieškodami, kas žiniasklaidai nutekino informaciją apie artėjantį „Snoro“ nacionalizavimą.

Atleidus V. Gailių valdančiojoje koalicijoje prasidėjo krizė. Konservatoriai reikalavo V. Gailių priimti atgal į darbą, kitu atveju grasino išmesti R. Palaitį delegauvius liberalcentristus iš Vyriausybės.

Įsikišus prezidentei, skandalas nurimo. R. Palaitis turėjo atsistatydinti, tačiau prieš pasitraukdamas paskyrė kitą FNTT vadovą. O V. Gailius įsidarbino Vakarų laivų gamykloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.