A. Sabonio gerbėjui „Hariui Poteriui“ - viltis vaikščioti

Praėjusią savaitę Lietuvos krepšinio federacijos vadovą Arvydą Sabonį aplankęs penkiametis klaipėdietis Ilja šiuo metu guli Santariškių ligoninėje. Berniukui penktadienį buvo atlikta kairiojo klubo operacija. Gali būti, kad neįgaliojo vežimėlyje nuo mažumės sėdintis vaikas galės vaikščioti.

Ilja praėjusią savaitę buvo susitikęs su A. Saboniu.<br>P. Mantautas
Ilja praėjusią savaitę buvo susitikęs su A. Saboniu.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2012-12-05 22:51, atnaujinta 2018-03-14 20:31

„Yra vilties, kad Ilja vaikščios. Dėl to ir darėme operaciją“, - sakė berniuko mama Elena Slobodyanik.

Abu vaiko klubai yra nuo gimimo išnirę. Operacijos metu buvo atstatytas kairysis klubo sąnarys, suformuota taisyklinga sąnario struktūra.

Dabar mažąjį burtininką primenantis vaikas jaučiasi gerai, mielai šneka su svečiais, kurie jį aplanko.

Berniukas pabudo iškart po operacijos. Kitą dieną jis iš reanimacijos buvo pervežtas į palatą ir savaitgalį jau keliaus namo į Klaipėdą. 7 savaites berniukas praleis sugipsuotomis kojomis.

„Chirurgas tikino, kad techniškai operacija praėjo gerai. Gyvenimas parodys – viskas priklauso nuo reabilitacijos. Jei bus per silpni raumenys, jie sąnario nelaikys. Reikės daug mankštintis“, - pasakojo E. Slobodyanik.

Jei per metus kairysis sąnarys neišnirs, tėvai ryšis daryti ir dešiniojo klubo operaciją.

Po 7 savaičių gipse dar daugiau nei mėnesį reikės saugoti vaiką, kad jis nesistotų. Kai sąnarys pilnai sugis, tėvai bandys vaiką pastatyti ant kojų.

Operacija šeimai nekainavo. Pinigų reikės reabilitacijai. „Dėl ilgalaikės priverstinės gulimos padėties labai nusilps vaiko nugaros ir rankų raumenys, o kojų raumenis reikės lavinti tarsi nuo nulio“, - pasakojo moteris.

Norintys paaukoti Ilja ir kitiems panašaus likimo vaikams, gali skambinti numeriu 1419 ir taip paaukoti 5 litus. Tai - fondo „Algojimas“ iniciatyva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.