Pradėta naujojo Respublikinės Šiaulių ligoninės priėmimo skyriaus statyba

Trečiadienį fundacinės kapsulės įleidimo ceremonija prasidėjo prasidėjo Respublikinės Šiaulių ligoninės Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus priestato statyba.

Naujasis ligoninės priėmimo skyrius bus pastatytas greta dabartinio.<br>R. Vitkus
Naujasis ligoninės priėmimo skyrius bus pastatytas greta dabartinio.<br>R. Vitkus
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 5, 2012, 5:34 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:40 PM

Greta senojo priėmimo skyriaus išdygsiantis 2700 kvadratinių metrų ploto priestatas pirmuosius pacientus turėtų priimti jau kitų metų rugpjūtį.

Naujasis Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus įsikurs dviejų aukštų pastate su rūsiu.

Pirmajame aukšte būtų įrengti pacientų apžiūros kabinetai, palatos procedūroms, operaciniai skyriai ir reanimacija. Antrojo aukšto patalpos bus skirtos diagnostikos kabinetams.

Pradėjus funkcionuoti naujajam priėmimo skyriui bus rekonstruotos bei prie jo prijungtos ir 743 kvadratinių metrų ploto dabartinio ligoninės Priėmimo skyriaus patalpos.

Pastačius priestatą ir atlikus dabar veikiančio priėmimo skyriaus rekonstrukciją Respublikinė Šiaulių ligoninė galės užtikrinti pagalbą ekstremalių situacijų ir krizių atvejais, bus pagerinta teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų kokybė ir saugumas, įdiegtos modernios technologijos, tobulinamas gydymo procesas.

Po remonto priėmimo skyriuje atsiras 10 lovų su gyvybinių funkcijų stebėjimu, bus įkurtas endoskopijų, echoskopijų kabinetai, pagerės ir paslaugų kokybė.

„Planinių ir skubių ligonių priėmimas bus atskirtas, teiksime visiškai kito lygio paslaugą. Viskas vyks taip, kaip matome filmuose – ne pacientai vaikščios pas gydytojus, o jie pas ligonius“, - apie šį projektą sakė Respublikinės Šiaulių ligoninės ligoninės generalinis direktorius Petras Simavičius.

Iš Europos regioninės plėtros fondo ir LR biudžeto lėšų finansuojamam projektui numatyta skirti iki 13 mln. litų, iš jų statybos darbams - iki 8,8 mln. litų. Statybos darbų rangovas – UAB „Garantas“.

Likę pinigai bus skirti medicinos įrangai ir medicinos baldams įsigyti.

Už šias lėšas bus perkami operaciniai stalai, chirurginių, ortopedinių-traumatologinių instrumentų rinkiniai, troakaras (įrankis krūtinės ląstai ar pilvo sienai pradurti ir skysčiui išleisti), modernus ultragarsinės diagnostikos aparatas, rentgeno aparatas su skaitmenine PACS sistema, įrengta skaitmeninių rentgeno nuotraukų įvertinimo darbo vieta, 12 kanalų elektrokardiografas su skaitmeniniu signalo apdorojimu, įvairios paskirties endoskopijų videosistemos ir kita įranga.

Būtinybė statyti naują priėmimo skyrių Respublikinei Šiaulių ligoninei iškilo padidėjus pacientų iš aplinkinių rajonų srautui.

„Mūsų ligoninė pastatyta prieš septynis dešimtmečius ir priėmimo skyrius apskaičiuotas aptarnauti penkiasdešimt pacientų, o šiuo metu pas mus pagalbos kasdien kreipiasi 200-250 pacientų“, - portalui lrytas.lt sakė P. Simavičius.   Respublikinė Šiaulių ligoninė yra didžiausia ir svarbiausia gydymo įstaiga Šiaurės Lietuvos regione. Kasmet stacionare gydoma apie 50000 pacientų, ambulatorinė specializuota pagalba suteikiama 200000 pacientų (šis skaičius rodo tik pirmines konsultacijas. Papildomi to paties ligonio apsilankymai pas konsultantą šį skaičių padvigubina).

Fundacinę kapsulę į naujojo statinio pamatus trečiadienį kartu su Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovu P. Simavičiumi bei UAB „Garantas“ savininku Petru Vasiliausku įbetonavo ir ceremonijoje dalyvavę Seimo narys Edvardas Žakaris, Šiaulių miesto metas Justinas Sartauskas bei Sveikatos apsaugos ministerijos kancleris Rimantas Remeika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.