Anglijoje sulaikytas lietuvis, į lėktuvą prasmukęs su ginklais

Anglijos Liverpulio Johno Lennono oro uoste sulaikytas 26 metų lietuvis Nerijus Stankaitis. Jo bagaže rastas pneumatinis pistoletas ir peilis. Policija ginklus rado, kai buvo iškviesta nuraminti į Lietuvą išskristi turinčiame „Ryanair“ lėktuve agresyviai besielgiančio keleivio, rašo „Liverpool Echo“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-06 11:54, atnaujinta 2018-03-14 20:17

Lietuvio bagažas jau buvo praėjęs patikrinimą ir padėtas į bagažo skyrių, tačiau oro uosto atstovai ginasi, kad tai nebuvo aviacijos saugumo pažeidimas. „Šie daiktai buvo bagažo skyriuje ir keleiviams neprieinami“, - sakė Johno Lennono oro uosto atstovas.

Tą patį tvirtina ir „Ryanair“ atstovai.

Policija N. Stankaičiui buvo iškviesta, nes jis lėktuve agresyviai elgėsi. Sulaikius keleivį, buvo išimtas ir jo bagažas. Tada policija jame ir rado pneumatinį pistoletą – automatinio šaunamojo ginklo kopiją, bei medžioklinį peilį.

Tačiau aviakompanijos „Ryanair“ interneto puslapyje tarp daiktų, draudžiamų vežti registruotame bagaže, nurodytos ir šaunamųjų ginklų imitacijos.

Transporto departamento taisyklėse taip pat nurodoma, kad šaunamieji ginklai, taip pat ir žaisliniai šautuvai, peiliai ir ginklai bei daiktai, kurie gali būti panaudoti kaip ginklai, negali būti vežami lėktuvu nei rankiniame, nei registruotame bagaže.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčiam N. Stankaičiui pateikti kaltinimai draudžiamų ginklų laikymu. Jo byla bus nagrinėjama gruodžio 18 dieną.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.