V. Uspaskichas atimto dvaro nesigaili, įžiūri amerikiečių interesus

Viktoras Uspaskichas nesigaili valstybės iš jo įmonės atimto Kalnaberžės dvaro. Jo remontuoti esą nebuvo galima, nes trukdė amerikiečiai, kurie jame norėjo įsirengti vasarnamį, teigia politikas.

V. Uspaskichas nesisieloja dėl atimto dvaro.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
V. Uspaskichas nesisieloja dėl atimto dvaro.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Dec 6, 2012, 3:59 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:02 PM

„Ką komentuoti? Atėmė, tai atėmė. Kodėl turėčiau gailėtis? Nei aš savininkas tiesiogiai, nei aš kažką ten dariau. Valstybė tegu paima“, - lrytas.lt ketvirtadienį sakė V. Uspaskichas.

Teismas dvarą iš įmonės „Lukta“ atėmė dėl jo nepriežiūros 2003–2010 metais. Kultūros paveldo departamentui iš dvarą valdžiusios bendrovės „Lukta“ priteisė beveik 340 tūkst. litų žalos. Šie pinigai turės būti panaudoti dvarui gelbėti.

„Manęs tai nedomina. Aš norėjau padėti, kažkada skyrėme lėšų, bet kažkam to nereikėjo, kažkas energingai maišė vienu metu. Apie šitą dvarą kažkokie amerikonai sukasi. Norėjo padaryti savo „dačą“ (rus. vasarnamis), vienkiemį ar kaip tai vadinti. Dabar tegu valstybė daro „dačą“, - aptakiai kalbėjo V. Uspaskichas.

Baudos jis nekomentavo, nes ją mokės ne jis, o įmonė „Lukta“.

„Aš nežinau, ne savininkas. Aš nemokėsiu“, - sakė V. Uspaskichas.

Kiek „Luktos“ akcijų valdo, V. Uspaskichas negalėjo pasakyti.

„Kažkur ten mes buvome įsigiję tos įmonės kažkiek ten... Kažkada. Bet dabar nežinau situacijos“, - kalbėjo V. Uspaskichas.

Kėdainių rajone esančiame valstybės saugomame Kalnaberžės dvare vaikystę praleido Rusijos imperatoriaus reformatorius Piotras Stolypinas. Maskvoje veikiančio Stolypino fondo vadovas tikina norintis Kalnaberžėje įkurti jo muziejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.