V. Andriukaitis medikams žada daugiau lėšų sveikatos apsaugai

Paskirtasis sveikatos apsaugos

Vytenis Andriukaitis užims sveikatos apsaugos ministro postą.<br>M. Kulbis
Vytenis Andriukaitis užims sveikatos apsaugos ministro postą.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 7, 2012, 5:42 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:18 PM

„Teisingai jie skelbia, pamatuotai, turėsim galvoti, ką daryti. Iš tiesų, negalima taupyti nei darbo krūvio, nei darbo užmokesčio sąskaita. Jeigu nėra pinigų, tai kaip galima versti atlikti tuos pačius darbus mažinant atlyginimą?“, - sakė V. Andriukaitis.

„Nežinau, kaip to sieksime, bet sieksime sveiku protu žiūrėti, kaip čia yra. Aš negaliu būti atsakingas šiandien už 215 milijonų litų trūkumą“, - tikslių planų neatskleidė V. Andriukaitis.

Penktadienį prezidentės dekretu patvirtintas sveikatos ministras žadėjo, kad su sveikatos apsaugos darbuotojų profesinėmis sąjungomis bus pasirašytas kolektyvinis susitarimas, ir pabrėžė būtinybę pasiekti susitarimo nacionaliniu mastu.

„Turime parodyti, kad yra fundamentalūs Europos Sąjungos principai, kurie galioja šioje šalyje. Kolektyvinis susitarimas privalo apimti visas grupes. Negalima su vienomis grupėmis sutarti, o su kitomis – ne. Kaip kitaip gali būti suteikiamas žodis „nacionalinis“?“, - profsąjungos suvažiavime medikams kalbėjo būsimasis sveikatos apsaugos ministras.

Reaguodamas į suvažiavime pristatytas Latvijos sveikatos apsaugos sektoriaus darbuotojų organizuojamas masinio specialistų išvažiavimo iš šalies akcijas, V. Andriukaitis siūlė problemas spręsti kitais būdais.

„Jokių masinių išvažiavimo akcijų. Jau geriau mėtykit į mane akmenis, nes visko bus“, - siūlė sveikatos sektoriaus darbuotojams V. Andriukaitis.

Pagal Kolektyvinių susitarimų ir sutarčių įstatymą, kolektyvinis susitarimas sudaromas reguliuoti profesinių sąjungų ir darbdavių organizacijų darbo santykius.

Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos suvažiavimo metu buvo patvirtinta rezoliucija, kritikuojanti kitų metų biudžeto projektą, kuriuo 215 milijonų litų sumažinama sveikatos apsaugai skiriama suma.

Rezoliucija kviečia diskutuoti sveikatos apsaugos darbuotojų bendruomenę, profesines ir darbdavių organizacijas formuojant efektyvią sveikatos politiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.