Medininkų poste stiprinamos pajėgos, tačiau vilkikų eilės netrumpėja

„Eilė yra neraminančiai didelė“, - Lietuvos radijui sakė jis.

Išvykti iš Lietuvos šeštadienį laukė apie 400 krovininių, įvažiuoti - apie 580 krovininių ir 50 lengvųjų automobilių.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Išvykti iš Lietuvos šeštadienį laukė apie 400 krovininių, įvažiuoti - apie 580 krovininių ir 50 lengvųjų automobilių.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 8, 2012, 5:13 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:53 PM

Pasienyje su Baltarusija esančio Medininkų posto pamainos viršininko Arvydo Rekečio teigimu, išvykti iš Lietuvos šeštadienį laukė apie 400 krovininių, įvažiuoti - apie 580 krovininių ir 50 lengvųjų automobilių.

„Yra sumažėjęs pareigūnų skaičius poste, ir tas labai atsiliepia pralaidimui ir darbui. Vadovybė pasirūpino, kad poste būtų kompensuotas darbuotojų, kurie nušalinti nuo tarnybos skaičius, bet jis nėra kompensuotas 100 procentų“, - šeštadienį Lietuvos radijui sakė muitininkas.

„Jeigu pamainoje dirba 20-21 žmogus, tai šiandien pas mane su pagalbininkais, su iš specialiai komandiruotais pareigūnais iš kitų postų, mobilios grupės ekipažu, mobilios rentgeno kontrolės sistemos ekipažu, būtų 17 žmonių. Minusas jaučiamas, tas žmonių stygius atsilieps“, - teigė A.Reketis.

Anot jo, padėtį komplikuoja ir tai, kad, kaip ir kasmet metų pabaigoje, prieš Kalėdas, transporto srautas ir taip padidėja.

Pamainos viršininko žiniomis, pirmadienį dirbti Medininkų pasienio poste turėtų atvykti iš Klaipėdos teritorinės muitinės komandiruoti pareigūnai.

„Tikslaus skaičiaus nežinau, lyg kalbama apie aštuonis žmones, bet tai yra profesionalūs, kompetentingi pareigūnai, jų darbo specifika panaši“, - sakė A.Reketis.

Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ Komunikacijos skyriaus viršininko Gyčio Vincevičiaus tvirtinimu, per Medininkus vykstantys vežėjai bus priversti pasienyje praleisti parą, o gal net ir dvi.

„Eilė yra neraminančiai didelė“, - Lietuvos radijui sakė jis.

Vežėjų atstovo manymu, darbuotojų pajėgumai minėtame pasienio poste nėra pakankami.

„Mes rekomenduojame ypač grįžtančius vežėjus rinktis maršrutus per Latviją. Visas pasienis užkimštas - Šalčininkuose laukia apie 450 krovininių automobilių, Lavoriškėse - apie 300, Raigardo poste - apie 180“, - vardijo G.Vincevičius.

Trečiadienį pranešta, kad po keturis mėnesius trukusio tyrimo sulaikyti 29 Medininkų kelio poste dirbę muitininkai. Jie įtariami piktnaudžiavimu tarnyba ir kyšininkavimu.

Muitinės vadovai teigia, kad sulaikytieji - posto inspektoriai. Vieni pareigūnai sulaikyti pačiame poste, kiti - tik atvykę į tarnybą arba namuose, kur taip pat buvo atliktos kratos. Pareigūnai kol kas teigė neatskleisiantys, kas buvo rasta kratų metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.