R. Paksas: „Konservatoriai nenori civilizuotai atiduoti valdžios“ (papildyta)

Ilgas naujosios valdžios formavimo procesas stebina ne tik rinkėjus. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas, europarlamentaras Rolandas Paksas TV3 televizijos laidai „Savaitės komentarai“ teigė nesuprantantis, kodėl naujosios Vyriausybės formavimas užtruko taip ilgai. Politikas šiame procese įžvelgia valdančiųjų interesus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 9, 2012, 10:11 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:25 PM

„Vyksta labai paprastas dalykas, kad konservatoriai, buvę valdantieji nenori atiduoti valdžios. Jie turi labai daug žmonių valdžios institucijose, kurie galbūt ruošia vieną kitą medžiagą, kuri gula atitinkamų institucijų vadovų lygmeny, kurie galbūt intriguoja, kurie galbūt pasako ne tai, kas yra.  Procesas yra užsitęsęs ir niekaip buvę valdantieji civilizuotai nenueina nuo arenos “, - laidoje dėstė R. Paksas.

Pasak per apkaltą nušalinto prezidento, sunkiausia našta Vyriausybės formavimo procese tenka paskirtąjam Premjerui Algirdui Butkevičiui.

„Aš matau begalinę paskirtojo premjero kantrybę ir, duok Dieve, kad tos kantrybės jam užtektų ne tik šiai kadencijai, bet ir ilgiau, nes, patikėkit manim, tokioje padėty, kokioj dabar yra, reikia turėti ir kantrybės, ir tolerancijos, ir sugebėjimų“, - laidoje sakė R. Paksas.

Partijos "Tvarka ir teisingumas" pirmininkas pripažįsta neigiamai vertinantis Darbo partijos politinius sprendimus, nors teigia tikintis, kad partija turi rimtų kandidatų į ministrus.

„Aš manau, kad jie turėtų turėti po 3-4 kandidatūras į vieną postą. Manau, kad jie turi. Nenorėčiau nusileisti į tą cirką, kuris vyko tada. Man tai nepatiko, atvirai sakant. Aš nesiimu to dalyko spręsti. Man šitas veiksmas nepatiko, bet tai čia yra jų sąžinės reikalas“,- pripažino R. Paksas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.