Klaipėdos kelių prižiūrėtojams – pirmosios baudos

Pirmųjų žiemos siųstų išbandymų uostamiesčio kelininkai neįveikė. Praėjusią savaitę gausiau pasnigus miestas buvo virtęs čiuožykla – pabarstyti slidžių kelių darbininkai nesuspėjo. Prasčiausia situacija buvo susidariusi Naujojoje Uosto gatvėje, dėl ledo iš darbo grįžtantys žmonės strigo milžiniškose automobilių spūstyse. Laiku reaguoti į staiga pasikeitusias oro sąlygas nespėję gatvių prižiūrėtojai apdalinti baudomis. Jie bausmių nesigynė. Savo atsakomybę pripažįsta ir miesto valdžia, stropiai taupydama gyventojų saugumo sąskaita.

Daugiausiai problemų žiema sukelia miesto centrui ir šiaurinei daliai - slidžios gatvės siutina ir vairuotojus, ir avarijas vos spėjančius fiksuoti pareigūnus.<br>E. Petkutė
Daugiausiai problemų žiema sukelia miesto centrui ir šiaurinei daliai - slidžios gatvės siutina ir vairuotojus, ir avarijas vos spėjančius fiksuoti pareigūnus.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Dec 10, 2012, 2:47 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:00 PM

Klaipėdos miesto šiaurinę ir pietinę dalis prižiūrinčioms bendrovėms „Ecoservice“ ir „Žemkasa“ skirtos baudos siekia 400 litų. Dar po maždaug šimtą litų jiems skyrė administracinės teisės pažeidimo protokolus išrašę policijos pareigūnai. Tačiau Savivaldybės vadovai tikina, jog tikslas nėra nubausti kelininkus, bet pasiekti, kad miesto gatvėmis važinėti būtų saugu bet kokiu oru, nors čia pat pripažįstama, jog dabar iš biudžeto skiriamos lėšos to užtikrinti neleidžia.

Gatvių prižiūrėtojams tenka patiems spręsti, kuriomis dienomis valyti ir barstyti gatves, mat laisvė dirbti savo nuožiūra jiems suteikta tik pagrindinėse gatvėse, taip pat įkalnėse ir nuokalnėse. Čia specialios mašinos paprastai išrieda ankstų rytą ir dar kartą popiet, jeigu tai būtina.

Valdininkai pripažįsta, jog sutartį gatvių prižiūrėtojai vykdo, tačiau kartais į staiga pasikeitusias oro sąlygas ir dėl to pablogėjusią situaciją keliuose reaguoja per vėlai, neįvertina jos rimtumo.

Kelininkų teigimu, jiems tenka nuolat spėlioti, kokios oro sąlygos bus kitą pusę paros. Esą neretai būna taip, jog gatves pabarsto iš anksto, o prognozuoto šalčio nebūna, už be reikalo barstomas gatves jiems kliūva ir iš gyventojų, ir iš juos kontroliuojančios Savivaldybės. Viena diena gatvių priežiūros miesto biudžetą sumažina 12 tūkst. litų.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė sutiko, jog gatvių valytojams derėtų suteikti daugiau veiksmų laisvės, kad šie galėtų dirbti ir be atskiro valdininkų nurodymo, tačiau tai smarkiai padidintų išlaidas. „Arba gyventojų saugumas, arba pinigai, kol kas pirmenybė teikiama pinigams“, - pripažino miesto mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.