Seime užsimezgė siūlymas išvis atsisakyti atominės elektrinės

Kadangi referendume gyventojai buvo prieš Visagino atominę elektrinę, tai šalies ateitį reikia kurti be jos. Tai siūlo parlamentarų darbo grupė, suburta pasiūlyti, kaip įgyvendinti atominę elektrinę atmetusio referendumo rezultatus.

Referendume beveik du trečdaliai balsavusiųjų į klausimą „Pritariu naujos atominės elektrinės statybai Lietuvos Respublikoje“ atsakė „ne“.<br>J. Stacevičius
Referendume beveik du trečdaliai balsavusiųjų į klausimą „Pritariu naujos atominės elektrinės statybai Lietuvos Respublikoje“ atsakė „ne“.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

2012-12-10 15:06, atnaujinta 2018-03-14 18:00

„Vyriausybė turi sugalvoti, kaip Lietuva toliau gyvens be šitos konkrečios atominės, kuriai žmonės išreiškė nepritarimą“, - lrytas.lt paaiškino darbo grupės vadovė Irena Šiaulienė.

Jei parlamentas pritars jos darbo grupės siūlymui, Vyriausybė iki kitų metų gegužės vidurio turės sugalvoti, kur valstybė gaus elektros ateityje.

Seimo narių grupė pataria Vyriausybei visų pirma galvoti apie elektros gamybą iš atsinaujinančių gamtos išteklių.

Tuo tarpu šią savaitę dirbti pradėsianti premjero Algirdo Butkevičiaus Vyriausybė savo darbų programoje kategoriškai nesako, kad atsisakys Visagino atominės elektrinės.

Vyriausybė tik žada aiškintis, koks būdas elektrai gaminti yra ekonomiškai naudingiausias ir vartotojams priimtiniausias. Tai gali būti ir atominė energetika, ir atsinaujinantys ištekliai, ir kiti būdai. Pagal tyrimo rezultatus ir bus nuspręsta, kokias elektrines statyti.

„Geriausia alternatyva turi būti pagrįsta sąnaudų ir naudos analize, siekiant užtikrinti energetinį savarankiškumą ir mažiausią kainą“, - kriterijus, pagal kuriuos planuos šalies ateitį, nurodė Vyriausybė.

Spalį referendume dėl atominės elektrinės balsavo kiek daugiau kaip pusė teisę turinčių Lietuvos žmonių.

Beveik du trečdaliai jų į klausimą „Pritariu naujos atominės elektrinės statybai Lietuvos Respublikoje“ atsakė „ne“.

Šis referendumas yra konsultacinis. Vadinasi, Vyriausybei ar Seimui nėra privalu paklusti jo rezultatams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.