Šilutiškės už rinkėjų papirkinėjimą K. Komskio naudai gavo baudas

Itin našiai per praėjusius rinkimus į Seimą dirbusios aktyviosios „tvarkiečio“ Kęsto Komskio rėmėjos šilutiškės 36-erių Rita Šertvytienė ir 26-erių Šarūnė Mišinskaitė už rinkėjų papirkinėjimą šio kandidato į Seimą vienmandatėje Šilutės-Pagėgių rinkimų apygardoje naudai gavo baudas.

Šilutės policijos komisariate K. Komskis su jų vadovais R. Rudminu bendravo už uždarų durų.<br>S.Grinčinaitis
Šilutės policijos komisariate K. Komskis su jų vadovais R. Rudminu bendravo už uždarų durų.<br>S.Grinčinaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

Dec 10, 2012, 12:42 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:10 PM

Tokias, kokių už trukdymą rinkėjams pasinaudoti rinkimų teise ir prašė ikiteisminį tyrimą kontroliavusi Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė Jurgita Ališauskaitė.

Šilutės rajono apylinkės teismo pirmininkė Virgina Pankauskienė, išnagrinėjusi šią per antrąjį rinkimų į Seimą turą iškeltą baudžiamąją bylą, baudžiamuoju įsakymu skyrė 5200 litų baudą „Šilutės baldų“ įmonės darbuotojai R. Šertvytienei ir tiek pat – niekur nedirbančiai Š. Mišinskaitei.

Pastarajai buvo įskaičiuota viena sulaikymo para, praleista areštinėje, demaskavus nusikaltimą, kaip atliktos bausmės dalis. Tad Š. Mišinskaitei teks sumokėti 4680 litų baudą.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, jog abi šios šilutiškės per antrąjį rinkimų į Seimą turą papirko 25 rinkėjus, sumokėdamos jiems po 20 litų, kad šie savo balsus atiduotų už K. Komskį.

Per keturiolika parų abi šios įtariamosios,jei nesutiktų su baudžiamaisiais Šilutės rajono apylinkės teismo pirmininkės V. Pankauskienės įsakymais, gali reikalauti bylos nagrinėjimo teisme.

Iki šiol Šilutės rajono apylinkės teismą yra pasiekusios trys bylos, kuriose penkiems „tvarkiečio“ K.Komskio šalininkams inkriminuojama ta pati veika – rinkėjų papirkinėjimas.

Rusniškis Viktoras Mertinsas jau išgirdo teisėjos Nijolės Bagdonienės sprendimą skirti 5200 litų baudą,o šilutiškiai Darbo partijos nariai 46-erių Nijolė Žikienė ir 48-erių Algimantas Vidutis bylos nagrinėjimo dar laukia.

Šie du veikėjai per pirmąjį rinkimų į Seimą turą buvo demaskuoti dirbę trims ponams. Papirkinėję rinkėjus ne tik vienmandatininko K.Komskio naudai, bet ir už Darbo partijos kandidatų sąrašą bei jame – jaunimo organizacijos „Darbas“ lyderę Lijaną Jagintavičienę daugiamandatėje apygardoje.

K.Komskis vienmandatėje apygardoje nedidele persvara pralaimėjo socialdemokratui Artūrui Skardžiui.

Niekam Šilutėje nekyla abejonių, kad jis garantuotai būtų A.Skardžių pralenkęs, jei teisėtvarkos pareigūnai nebūtų sutelktom pajėgom sutramdę balsų pirkėjų govėdos, dirbusios jo naudai.

Laimėjimo atveju K.Komskis būtų pelnęs dar vieną vietą 'tvarkiečiams“ Seime, nes pats jau buvo patekęs į jį su šios partijos kandidatų sąrašu.

Valdančiųjų koalicija jį išrinko Seimo pirmininko pavaduotoju.

Sutapimas ar ne, bet K.Komskis pirmadienį atvyko į Šilutę, kad surengtų susitikimus ne tik su rinkėiais, bet ir su rajono mere Daiva Žebeliene, viešai agitavusia prieš jį.

Taip pat- su Šilutės policijos komisariato, kuriame buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl rinkėjų papirkinėjimo jo naudai, kolektyvu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.