Ties Medininkais - kilometrinės vilkikų eilės

Praėjusią savaitę dėl

Savaitgalį įvažiuojantiems iš Baltarusijos pusės Medininkuose teko laukti iki dviejų parų.<br>D. Umbrasas
Savaitgalį įvažiuojantiems iš Baltarusijos pusės Medininkuose teko laukti iki dviejų parų.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 10, 2012, 2:27 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:00 PM

„Medininkuose iš Baltarusijos pusės laukia apie 700 vilkikų. Tai maždaug 25 kilometrų ilgio eilė. Iš Lietuvos pusės laukia apie 350 vilkikų“, - BNS sakė „Linavos“ atstovas spaudai Gytis Vincevičius. Jis teigė, kad viena priežasčių, dėl kurių ties Medininkais išaugo eilės, yra mažesnis muitininkų skaičius.

G. Vincevičius teigė, kad savaitgalį įvažiuojantiems iš Baltarusijos pusės Medininkuose teko laukti iki dviejų parų. Panašiai turėtų užtrukti ir pirmadienį laukiantys vairuotojai.

„Sumažėjęs muitininkų skaičius nėra pagrindinė eilių priežastis. Sniegas, padidėjęs automobilių srautas prieššventiniu laikotarpiu augino eiles“, - BNS sakė Muitinės departamento atstovė spaudai Gintarė Vitkauskaitė. Pasak jos, Medininkuose dirba papildomos pajėgos iš kitų postų, o lengvuosius automobilius tikrina muitinės mobiliosios grupės.

Pasak muitinės atstovės, Medininkuose gali trūkti nebent 1-2 pareigūnų.

„Medininkų pralaidumas nėra sumažėjęs. Jei žiūrėtume į per valandą praleidžiamų sunkvežimių skaičių, tai praleidžia ir 22, ir 26. Tiesiog šiuo laikotarpiu visada padidėja srautas“, - sakė G.Vitkauskaitė.

Pasak „Linavos“ atstovo, ties Šalčininkų postu iš Baltarusijos pusės laukia apie 270 sunkvežimių, ties Raigardu - 300, o ties Lavoriškėmis - apie 500 sunkvežimių.

„Mes rekomendavome grįžtantiems pasirinkti alternatyvius postus. Be to, šventinė prekyba taip pat išaugino šiuose postuose eiles“, - sakė G.Vincevičius. Pasak jo, sniegas pasienio postuose paprastai greitai valomas, todėl vargu, ar eilės išaugo dėl iškritusio sniego.

G.Vincevičius sakė, kad eilės turėtų sumažėti iki trečiadienio.

Praėjusį trečiadienį pranešta, kad po keturis mėnesius trukusio tyrimo sulaikyti 29 Medininkų kelio poste dirbę muitininkai. Jie įtariami piktnaudžiavimu tarnyba ir kyšininkavimu.

Medininkai yra pagrindinis kontrolės postas prie sienos su Baltarusija - per jį per parą pravažiuoja apie 600 sunkvežimių. Pasienio poste paprastai darbuojasi apie 90 muitininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.