A. Butkevičius: „Minimali alga nuo sausio - tūkstantis litų“

Paskirtojo premjero Algirdo

A. Butkevičius pirmadienį kartu su būsimuoju finansų ministru R. Šadžiumi ir Finansų ministerijos specialistais svarstė 2013 metų biudžeto projektą ir finansines galimybes MMA didinti iki 1 tūkst. litų.<br>M. Kulbis
A. Butkevičius pirmadienį kartu su būsimuoju finansų ministru R. Šadžiumi ir Finansų ministerijos specialistais svarstė 2013 metų biudžeto projektą ir finansines galimybes MMA didinti iki 1 tūkst. litų.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 11, 2012, 10:42 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 5:32 PM

„Mes nedidinsime išlaidų, o peržiūrėsime dabartines išlaidas“, - sakė A. Butkevičius.

Paskirtasis premjeras interviu LRT televizijos laidai „Įžvalgos“ pirmadienį sakė, kad ieškant šaltinių didinti MMA, nuspręsta mažinti valstybės investicijų programai skirtus asignavimus.

„Pagrindinis mažinimas buvo numatytas valstybės investicinėje programoje. Ir ta dalis, kuri yra numatyta iš nacionalinio biudžeto įplaukų, valstybės investicinėje programoje didžiausią dalį sudaro, jeigu nesuklysiu, asignavimuose apie 85 proc. Tai mes atsisakome nuo ateinančių metų finansuoti visus naujus projektus, kurie buvo numatyti šitos Vyriausybės“, - sakė A. Butkevičius.

Socialdemokratų lyderis tvirtino, kad MMA padidinimas neapsunkins įmonių padėties, nes po tam tikro laiko šalyje pradės didėti vidaus vartojimas, o tai paskatins gamybą ir darbo vietų kūrimąsi.

„Pirmais trim mėnesiais bus gal tikrai šiek tiek sunkiau subalansuoti finansus, nes tikrai mes puikiai suprantame, kad jeigu tu mokėdavai minimalią mėnesinę algą 850 litų ir staiga tau nuo kito mėnesio reikia mokėti 1 tūkst. litų, apyvarta gal ir taip staiga nepadidės tokiu procentiniu dydžiu, bet turime suprasti, kad didesnės minimalios mėnesinės algos mokėjimas paskatins ir vidaus vartojimą“, - tvirtino A. Butkevičius.

Jis pirmadienį kartu su būsimuoju finansų ministru Rimantu Šadžiumi ir Finansų ministerijos specialistais svarstė 2013 metų biudžeto projektą ir finansines galimybes MMA didinti iki 1 tūkst. litų.

Pasak A. Butkevičiaus, sprendimas bus derinamas su Trišalės tarybos partneriais, o vėliau jį turės patvirtinti Vyriausybė.

Dabar MMA yra 850 litų - nuo šių metų liepos ji padidinta 50 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.