Bergeno lietuvių vaikai rašė sveikinimus Lietuvos seneliams

Norvegijos Bergeno lietuvių bendruomenė visą praėjusį mėnesį vykdė bendrumo akciją - „Lapkritis – gerumo mėnuo Bergeno lietuvių bendruomenėje“. Šia akcija buvo siekiama prisiminti tuos žmones, kuriems labiausiai reikia nuoširdžios šypsenos ir bendrumo jausmo. Vienas iš svarbesnių akcijos tikslų – skatinti bendruomenės narius nenusigręžti, regint kitų vienatvę bei atskirtumą.

Bergeno lietuvių vaikų gamintos atvirutės buvo išsiųstos į Pasvalio senelių namus.<br>Asmeninis archyvas
Bergeno lietuvių vaikų gamintos atvirutės buvo išsiųstos į Pasvalio senelių namus.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 11, 2012, 10:11 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 5:32 PM

Ši akcija gyvybiškai svarbi žmonėms, kurie jaučiasi apleisti ir pamiršti. Bergeno lietuvių bendruomenės pirmininkė Edita Jakubkienė sakosi pamenanti vienos senyvo amžiaus moters pasakytus žodžius: „Su artėjančia senatve susitaikyti galima, tačiau su vienatvės jausmu – neįmanoma“.

„Ne paslaptis, kad be artimųjų skaudi vienatvė jaučiama kiekvieną akimirką. Ypatingai artėjant didžiosioms šventėms turime padėti žmonėms pajusti bendruomenės paramą ir rūpestį. Savaime suprantama, kad šią akciją norėtume vykdyti ne tik švenčių metu, bet ir ištisus metus. Deja, galime prisidėti tik pagal dabar turimas galimybės“, - sako E. Jakubkienė. Bergeno lituanistinės sekmadieninės mokyklos „Abėcėlė“ mokiniai, norėdami prisidėti prie akcijos, rašė laiškus, piešė šventinius piešinius, karpė snaiges, gamino rankų darbo meniškus Kalėdinius sveikinimus, skirtus Lietuvos senelių namų gyventojams.

„Plušėdami tikėjomės pasveikinti tuos, kurių galbūt be mūsų niekas neaplankys ir nepasveikins. Rašydami laiškus, norime sušildyti Lietuvos senelių namų gyventojų širdis, praskaidrinti kasdieninę nuotaiką. Laiškuose užrašėme daugybę palaikymo žodžių bei nuoširdžių linkėjimų artėjančių švenčių proga. Tikimės, kad tai bus maloni staigmena ir ateityje tai taps gražia bendruomenės tradicija“, - sakė Bergeno lietuvių bendruomenės pirmininkė. Vaikų gamintos atvirutės buvo išsiųstos į Pasvalio senelių namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.